Новини

На Дніпропетровщині  стартує II міжнародна мистецька мега-імпреза «Звитяга отамана Сірка – на крилах незалежності»

сирко мегафест

Дніпропетровщина — це серце козацтва України, а південь нашого регіону є найбільшим центром концентрації козацьких січей (там їх було аж 4, у той час, як на острові Хортиця лише одна). Саме тут, в Апостолівському районі пройдуть масштабні фестивалі міжнародна мистецька мега-імпреза «SIRKOMEGAFEST»! — «Звитяга Отамана Сірка-на крилах незалежності -2017» та «OTAMAN ROK FEST» — «Вдаримо козацьким роком по ворогам української нації», які присвятили Дню незалежності. Ідея належить депутатам місцевих та обласної ради. Захід проходить під патронатом голови Дніпропетровсьокї обласної ради Гліба Пригунова та стане яскравим продовженням святкування Дня незалежності України у нашому регіоні.

 Урочисте відкриття фестивалю – 24 серпня 2017 року о 14.00 годині, на Центральному майдані с. Грушівка, Грушівської об’єднаної територіальної громади  та 26 серпня 2017 року о 17.00 годині, біля пам’ятника козакам с. Токівське, Грушівської ОТГ, що у Апостолівському районі. Протягом 3-х святкових днів на гостей Дніпропетровщини чекають футбольний турнір імені отамана Сірка, танцювальні вихиляси «З ночі до ранку». Хедлайнери імпрези: гурти «Вертеп» та «Гайдамаки», «Solaris Big Band» та інші. А також – люди вогню «Радослав», козарлюга Колоброд, Володимир Забара,всеукраїнський фестиваль патріотичної козацької пісні «Тобі Україно – полум’яні серця», співачка «Кліо»,  вироби народних майстрів Дніпропетровщини та України, страви національної кухні та багато іншого.

«Шануючи козацьких героїв та популяризуючи їх через етнофестивалі ми закладаємо міцний фундамент української національної ідентичності майбутнім поколінням. Події на Сході України  спонукали нас по іншому ставитись до своєї історії, по справжньому цінувати свободу та незалежність. Нас всіх об`єднав дух нації та патріотизм», — зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради Антон Кумановський.

За словами організатора фестивалю, депутата обласної ради Володимира Забари, такі заходи мають бути на постійній основі і він докладає до цього максимум зусиль. «Ми плануємо розвиватись та збільшувати кількість учасників. Впевнений, що такі заходи лише піднімають рівень нашого патріотизму,повертають до нашого славного історичного минулого та надихають на нові перемоги заради майбутнього», — зазначив він.