Новини

Нова адміністративна мапа Дніпропетровщини – до кінця року в області буде сформовано 56 громад.

22561387_1494508547265635_1896564314_o

На черговій сесії Дніпропетровської обласної ради одним із рішень було затвердження перспективного плану громад. 29 жовтня відбудуться вибори голів у 19 нових громадах, таким чином у Дніпропетровській області їх буде 53, а до кінця року, враховуючи вибори у грудні, — 56 громад. Такий показник є одним з найбільших в Україні.
Досвід Дніпропетровщини є показовим для всієї держави. Область займає лідируючу позицію у запровадженні реформи децентралізації. За останні роки у новостворених громадах місцеві бюджети зросли від 2-х до 12 разів. Території отримали можливості реалізувати масштабні проекти, які стали можливими лише із впровадженням бюджетної децентралізації. Ремонт доріг, будинків культури, шкіл та садочків. Завдяки реформі, ініційованій Президентом України, міста, села та селища сьогодні стають сильними та заможними. Громади розвиваються за прикладом та стандартами Європейського Союзу.
«Обласна рада є безпосереднім учасником децентралізаційних процесів і багато зусиль спрямовує на створення нових громад. Об’єднання територій – це добровільний процес, але депутати затверджують остаточний план формування, адже головна мета децентралізації – це спроможні громади. Ми відповідаємо за створення самодостатніх територій, де заможні населені пункти об’єднуються з менш забезпеченими», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.
За посиланням на офіційний сайт обласної ради ви можете ознайомитися з оновленою мапою ОТГ Дніпропетровщини тут