Новини

Обласна рада буде допомагати малому та середньому бізнесу.  

IMG_0624

 

Вже на наступну сесію Дніпропетровської обласної ради мають винести програму «Інтенсифікації розвитку малого та середнього підприємництва у Дніпропетровській області на 2018-2020 роки». Вона передбачає компенсацію відсотків за кредитами для суб’єктів малого та середнього підприємництва та ряд інших заходів, які покликані заохотити людей до ведення бізнесу.

Наразі програма  знаходиться на стадії обговорення. В обласній раді відбулося розширене засідання депутатської комісії з питань підприємництва, переробної промисловості, торговельного та побутового обслуговування. На засідання в якості експертів запросили представників  бізнесу та громадськості.

IMG_0586

Заступник голови Дніпропетровської облради Мгер Куюмчян наголосив, що пріоритетними завданнями , які треба вирішувати для розвитку малого та середнього бізнесу, є захист вітчизняного виробника від адміністративного втручання та захист їх інтересів на міжнародній арені. Малий та середній бізнес у своїй більшості складає основу економіки країни. «Лише консолідацією зусиль бізнесу і влади ми зможемо покращити умови ведення бізнесу»,  — впевнений  Олександр Галаган, голова постійної комісії обласної ради з питань підприємництва, переробної промисловості, торговельного та побутового обслуговування.

IMG_0579

Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва, народний депутат Віктор Галасюк погодився з тим, що контролюючі органи не завжди діють в рамках закону, і це повинно бути припинено. «Ми будемо з цим жорстко боротися в режимі парламентського контролю. Ми домовилися з керівництвом облради та представниками профільної комісії, що налагодимо системний діалог, і всі звернення підприємців і промисловців будуть приходити до Комітету Верховної Ради вже з проектами рішень. Ми будемо їх брати на контроль і, якщо необхідно, вносити зміни в законодавство. Наше спільне завдання — зробити так, щоб економіка України зростала не на 2-3% в рік, а в 2-3 рази», — сказав він.

IMG_0617

Гліб Пригунов, голова обласної ради прокоментував :  «Україна обрала європейський вектор розвитку. У Європі малий та середній бізнес – це основа суспільства, тому, стимулюючи розвиток малого та середнього підприємництва, ми допоможемо нашим громадам бути більш успішними та заможними. Один з пріоритетів роботи обласної ради — підтримка малого та середнього бізнесу», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.

IMG_0589