Новини

Обласна рада розробляє програму підтримки бізнесу

2

В її компетенції можливо компенсувати процентні ставки за кредитами. Про це та інше йшлося на конференції „Підтримка інвестиційної та експортної діяльності малого та середнього бізнесу”.

1
Захід об`єднав 150 підприємців, владу, вітчизняних та закордонних інвесторів і кредиторів, які у формі тристороннього діалогу обговорили актуальні питання для всіх учасників процесу.
Також на своїй особистій сторінці у мережі Фейсбук голова обласної ради Гліб Пригунов повідомив про те, що будуть визначені пріоритетні напрямки бізнесу для відшкодування відсотків – аграрний та бізнес, заснований учасниками АТО. Поштовхом до цього стала ситуація, яка склалась довкола малого та середнього бізнесу.


Зараз Україна знаходиться на 80 місці серед 190 країн світу за позитивними показниками сприятливого інвестиційного клімату. Однією з актуальних проблем є зависокі відсотки по кредитах для підприємців.

4


«Україна обрала європейський вектор розвитку. У Європі малий та середній бізнес – це основа суспільства. Тому стимулюючи розвиток малого та середнього підприємництва ми допоможемо нашим громадам бути більш успішними та заможними. Один з пріоритетів роботи обласної ради — підтримка малого та середнього бізнесу. Зараз йде розробка програми, за якою обласний бюджет буде компенсувати бізнесу відсотки по кредитах. Впевнений, що половина відсоткової ставки – це реально», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов. На Дніпропетровщині ситуацію з малим та середнім бізнесом протягом року вивчали фахівці «Дніпропетровського інвестиційного агентства». У ході спілкування з підприємцями виявлено ряд регіональних проблем, які заважають бізнесу розвиватися.


У першу чергу це відсутність інформації та освіти для підприємців. Тому конференцію розділили на 3 напрямки. Учасники панелі, де розглядалися питання фінансово-кредитних ресурсів знайшли для себе відповідь на питання, як і де отримувати кредити, як їх сплачувати, аби кредити працювали на бізнес. Учасники, панелі з експортної складової вивчали, що треба зробити малому та середньому бізнесу, аби вивести свою продукцію на міжнародні ринки та зробити конкурентоздатною. У ході третьої секції розглядалась соціальна складова бізнесу. Адже будь — який бізнес має бути соціально орієнтованим, створювати робочі місця та виготовляти соціальну продукцію, допомагати у розвитку територій.