Новини

Обстеження на новому томографі буде безкоштовним

IMG_1067

У лікарні ім.. Мечникова сьогодні почав роботу новий томограф —  унікальна система General Electric Healthcare «Optima CT-660» . Закупили його за кошти обласного бюджету,  його вартість  близько 26 млн грн.  Серед головних переваг нового обладнання: зниження на 40% променевого навантаження  та зменшення до 50%  часу обстеження. Також завдяки томографу  відтепер можна проводити дослідження, які раніше не були можливими в обласній лікарні: діагностику всіх надскладних захворювань судин головного мозку, шиї, аорти, внутрішніх органів, судин кінцівок та багато іншого.

Також томограф оснащений програмою визначення кровопостачання тканин, що  дозволяє виявляти інсульти  протягом першої години. Це не перший потужний апарат, який коштом обласного бюджету закупили для обласної лікарні. Наприкінці минулого року за 30 млн грн. з обласного бюджету закупили для обласної лікарні надочний ангіограф General Elektric Innova IGS 540, аналогів якому немає в Україні. Нейрохірурги лікарні можуть проводити на ньому 700 унікальних операцій з діагностики та лікування судинних патологій головного мозку,серця, нирок.

«Лікарня ім. Мечникова – це єдина лікарня в нашій області, яка надає  допомогу за надскладними випадками.  Тому ми продовжуємо роботу по забезпеченню її  високотехнологічним обладнанням», — зазначив Гліб Пригунов.

IMG_1027

 

Головний лікар мед закладу Сергій Риженко подякував обласній владі за підтримку та розуміння проблем медичного закладу. На утримання обласної лікарні ім..Мечникова на 2017 рік з обласного бюджету виділено 255 млн грн. Протягом року до лікарні вже надійшло обладнання на суму 28,4 млн грн: томограф, який сьогодні презентували, апарат УЗД та компресор. У планах обласної влади також закупити рентген-апарат для приймально-діагностичного відділення медзакладу, ремонт відділень та подальше оновлення технічної бази як лікарні ім. Мечникова так і інших обласних мед закладів.

«Сьогоднішній запуск томографа  – це збільшення  послуг світового рівня.  Ми повинні зробити все, аби якісне медичне обслуговування європейського рівня стало доступним для кожного громадянина. Обстеження на томографі  безкоштовне», — підкреслив голова обласної ради Гліб Пригунов.