Новини

Понад 3 тисячі вірян зберуться на службу до патріарха Філарета.

IMG_0447

На вихідних, 4 та 5 листопада,  з дводенним візитом до Дніпра завітає патріарх Філарет.

Про це на прес-конференції розповів керуючий Дніпропетровською єпархією Преосвященіщий Владика Симеон. За його словами, головною подією цього візиту є освячення та урочиста служба в храмі на честь ікони Божої Матері  «Несподівана радість».  IMG_0497

«Це визначна подія для вірян міста та області. Українська патріархальна церква сьогодні виступає об’єднуючою силою та підтримкою у складні для країни часи бойових дій, і візит патріарха Філарета до Дніпра – це велика честь та свято для усіх нас!» — зазначив Симеон.

Довгоочікуване освячення та урочиста служба в храмі на честь ікони Божої Матері  «Несподівана радість» відбудеться 5 листопада о 9 годині ранку.

Для відвідувачів будуть створені особливі умови. Безкоштовний чай  – для всіх бажаючих. Також заради безпеки буде перекрита частина вулиці Січових стрільців. Через велику кількість вірян для тих, хто не зможе потрапити до всередину храму, будуть встановлені великі екрани.

IMG_0491

Представники Дніпропетровської єпархії запрошують дніпрян прийти на зустріч з Філаретом та взяти участь в урочистій службі.

В рамках своєї поїздки до міста патріарх планує відвідати Мінору, де зустрінеться з головним равіном Дніпра та єврейською громадою. Така подія відбудеться вперше і символізує єдність українців, незалежно від віросповідання.IMG_0441

Також з нагоди Дня волонтера патріарх Філарет привітає дніпровських волонтерів за їх відвагу та допомогу українській армії.

Нагородження відбудеться в Дніпропетровській обласній раді 4 листопада о шостій годині вечора. На заході будуть присутні волонтери та представники керівництва області.IMG_0456