Новини

Пояснення щодо прийнятих рішень на сесії Дніпропетровської обласної ради стосовно бійців АТО.

дО УВАГИ УЧАСНИКІВ АТО

Як і хто може отримати щомісячну матеріальну допомогу. По 1640 грн з липня щомісячно буде отримувати кожен член родини загиблих в АТО бійців з Дніпропетровщини, які проживають у сільській місцевості. На ці потреби в обласному бюджеті на останній сесії обласної ради депутати виділили 2,9 млн грн. Для того, аби оформити матеріальну допомогу громадянам необхідно звернутись до районних управлінь соціального захисту населення. При собі мати: заяву, копії паспорту, ідентифікаційного номеру та посвідчення, що людина є членом загиблого учасника АТО. «Дніпропетровщина втратила чимало своїх захисників. За наш мир і спокій вони поклали своє життя. Великий моральний тягар і біль від утрати лежить на їх рідних та близьких. Тому наше завдання підтримати членів їх родин як морально так і матеріально», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Як і хто може безкоштовно отримати вищу освіту. На останній сесії обласної ради депутати прийняли рішення виділити близько 100 тис грн. на навчання учасників АТО та їхніх дітей у Дніпропетровському регіональному інституті держуправління. ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ , 49044, м. Дніпро, вул. Гоголя, 29, кімн. 100 (1 поверх), тел. (056) 745-52-41, (056) 794-58-06, E-mail: vstup@vidr.dp.ua, понеділок — четвер з 8.00 до 16.45, п’ятниця з 8.00 до 15.30.

Визнання добровольців. Обласна рада продовжує роботу з визнання бійців-добровольців, 14 липня на черговій сесії облради депутати визнали ще 85-х добровольців, серед яких і Дмитро Ярош. Таким чином, на Дніпропетровщині вже визнано 115 добровольців. Заява та документи для встановлення особи – добровольця АТО подаються особисто добровольцем АТО або його представником через канцелярію обласної ради (м. Дніпро, пр. Поля,2, 5-й поверх, каб. 522, т. 742-75-89 742-81-16) та Центр допомоги учасникам АТО й членам їх сімей. Усі деталі можна дізнатись у відділі моніторингу питань адаптації учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб облради (обласна рада, 3-й поверх, каб. 330).