Новини

Світовий банк і обласна рада продовжать співпрацю

img_7031
Гліб Пригунов, голова обласної ради провів робочу зустріч з представниками програми Групи Світового Банку «Енергоефективність у житловому секторі України».
Вони обговорили освітні програми для населення із забезпечення енергоефективності в багатоквартирних будинках.
Проект «Енергоефективність у житловому секторі України» функціонує вже 6 років, серед основних напрямків його роботи можна виділити участь у роботі над законодавчими зміни в сфері ЖКГ, освітні програми та створення шляхів доступу до фінансування проектів із енергозбереження.
В Україні працюють представники проекту Світового Банку в 9 областях, а в Дніпропетровській області представництва є в Дніпрі та Кривому Розі. Ініціативні групи зі створення ОСББ та вже діючі ОСББ отримують консультації з питань забезпечення енергоефективності своїх будинків та вигідного фінансування таких проектів.
«Наразі пріоритетним в такій роботі є необхідність донести до кожного будинку ідею про важливість енергозбереження. Це своєрідний вклад як в екологію регіону, так і в економіку кожної окремої родини», — зауважив голова Дніпропетровської обласної ради, Гліб Пригунов.
Програма підтримки ОСББ в Дніпропетровській області функціонує з 2012 року, за цей час на конкурсній основі реалізовано проектів майже на 25 млн гривень. Проте нові ідеї з впровадження енергозберігаючих технології радо вітаються в області, тому в подальшому керівництво області має на меті співпрацювати з проектом Світового банку, аби якомога більше мешканців багатоквартирних будинків змогли забезпечити себе гідними умовами проживання.
1 2