Новини

Справжній герой Дніпропетровщини отримав відзнаку голови облради Гліба Пригунова.

2d

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ Артема Каверіна нагородили за спасіння двох життів!

У січні цього року курсант врятував жінку й чоловіка, які провалились під кригу та почали тонути. Це трапилося в селищі Горки Синельниківського району. У той день чоловік пішов рибалити на місцевий ставок, втім, крига не втримала. Рятуючи його, жінка також потрапила у воду.

На щастя, майбутній професійний рятівник, Артем Каверін, проїжджав недалеко і без коливань кинувся на допомогу.

З нагоди нагородження героя відбулось урочисте зібрання за участю керівництва та викладачів вишу, курсантів, представників Дніпропетровської облдержадміністрації, Дніпропетровської обласної ради, начальника Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області та інших почесних гостей.

За мужність та героїзм Артему Каверіну вручили спеціальну нагороду голови Дніпропетровської обласної ради.

«Сміливість та відчайдушність, готовність прийти на допомогу та ризикувати собою заради інших – це гідні та унікальні риси характеру. Їх можна побачити не тільки у кіно. Герої – серед нас. Такі люди, наші земляки, як Артем Каверін, варті шани й подяки, і того, аби про їх подвиги знали!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Нагадаємо, що у кінці минулого року Премією обласної ради був відзначений Артем Кабачков, який також врятував життя. 10-річна дівчинка провалилась під кригу як раз тоді, коли хлопець із товаришем проїжджали повз на автобусі.

За свій героїчний вчинок у відповідній категорії конкурсу Артем Кабачков отримав загальне визнання та грошову винагороду від голови обласної ради. Наступна Премія облради відбудеться навесні цього року. Прийом документів кандидатів почнеться з березня.DSC_1169