Новини

Сьогодні у Дніпропетровській обласній раді нагородили переможців конкурсів мікропроектів з енергоефективності та енергозбереження серед органів самоорганізації населення, ОСББ та в житловому секторі

21270912_1679941685358448_278137333965576150_n

61 житлове об`єднання з Дніпропетровщини вже у цьому році зможе реалізувати у своїх будинках енергозбережні заходи: замінити застарілі дерев’яні вікна та двері на нові енергозбережні; встановити прилади освітлення, які працюють,коли потрібно споживачам; відремонтувати міжпанельні шви; утеплити стіни; провести модернізацію системи освітлення, опалення та інше.
Всього подали 180 заявок від ОСББ, ОСН, ЖСК з Дніпра, Нікополя,Марганцю,Кривого Рогу, Павлограду,Тернівки, Новомосковська,Жовтих Вод, Нікопольського та Петриківського р-нів.
«Енергозбереження – один з головних пріоритетів роботи Дніпропетровської обласної ради 7-го скликання. У цьому році ми також продовжили конкурс міні-проектів з енергоефективності, розширивши його за кількістю учасників та географією. Цьогоріч до ОСББ з Дніпра приєдналися громади з інших міст та районів області. Головною умовою для участі було фінансування 50% на 50% — половину коштів надає обласна рада, половину — самі мешканці. Виключно мешканці вирішують, куди спрямувати виграні кошти: на заміну освітлення чи дверей, ремонт швів чи модернізацію системи опалення», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.
Інвестиції в енергоефективність житлового сектору важко переоцінити. З одного боку, це віддача людям у вигляді зменшених рахунків за опалення та підвищення комфорту у власних оселях. З іншого боку, це один з кроків стимулювання української та регіональної економіки.
«Ми постійно працюємо над підвищенням ініціативності та освіченості менеджменту сільських, селищних рад і органів самоорганізації населення. Робимо це для того, щоб вони могли ефективно залучати кошти для реалізації різних актуальних для своєї місцевості та своїх жителів проектів. Два конкурси ОСББ, які в цьому році були проведені, спрямовані саме на підвищення професійного рівня у питанні отримання грантів керівниками ОСББ. Переконаний, ми впоралися із цим завданням. Плануємо і надалі проводити подібні конкурси», — прокоментував голова комісії конкурсу, заступник голови облради Мгер Куюмчян.