Новини

Досвід децентралізації Дніпропетровської області розповсюджують по країні.

IMG_0902

Успіхи децентралізації Дніпропетровської області розповсюджують по країні.

Сьогодні в обласній раді пройшов круглий стіл,  під час якого головам громад Чернігівщини було продемонстровано успіхи децентралізації в Дніпропетровській області, адже Дніпропетровщина є лідером в Україні в провадженні децентралізацій них процесів.

IMG_0888

За час впровадження  реформи в області було створено 53 територіальні громади (до кінця року їх має бути 56).  З початку їх створення  бюджет громад збільшився від 2 до 12 разів. За 2017 рік до громад надійшло більше 700 млн. грн. Завдяки збільшенню фінансування  в громадах було реалізовано безліч проектів. Серед яких будівництво  опорних шкіл,  садочків, відкриття близько 30 ЦНАПів, реконструйовано 160 кілометрів доріг, встановлено освітлення та інших.

«Реформа  децентралізації  — є однією з найефективніших на сьогодні. Адже результати її впровадження  вже сьогодні бачать люди. Шлях до кращого життя непростий, ми як першопрохідці, на власному досвіді набиваємо шишки. Вносимо пропозиції до змін у законодавство, вчимо голів громад розпоряджатися бюджетами, намагаємося піднімати свідомість пересічних громадян. І ми досягли певних успіхів. Тож маємо ділитися власним досвідом із тими територіями, які тільки встали на шлях покращення життя», — прокоментував Гліб Пригунов.

IMG_0884

Реформа децентралізації   — ініціатива започаткована президентом України Петром Порошенко. Тепер, більшість фінансів залишаються на місцях і завдяки чому,  новостворені ОТГ отримали можливість самостійно розпоряджатися грошима та реалізовувати на значущі для них програми.