Новини

У Дніпрі відзначили День рятівника

21731066_1687189244633692_7610649137571385052_n

Щодня вони ризикують власним життям на пожежах, у різних надзвичайних ситуаціях, на межі свого життя та смерті рятують людей.
Сьогодні працівники ДСНС України відзначають професійне свято – День рятівника!
З нагоди святкування голова обласної ради Гліб Пригунов вручив рятівникам ключі від нового автобуса ЧАЗ-А083, придбаний за кошти обласного бюджету. Його вартість складає близько 1,5 млн грн., автобус призначений для оперативного виїзду особового складу до місця ліквідації надзвичайних ситуацій.
Також до професійного свята у Дніпрі реконструювали будівлю Загону технічної служби Головного управління ДСНС в області. Кошти на ремонт виділив уряд Німеччини в рамках реалізації Ініціатив інфраструктурної програми для України, що виконується німецькою федеральною компанією GIZ.
Вартість ремонтних робіт – майже 7 млн грн., тут було демонтовано металеві ворота та встановлено 16 ролетних воріт, всі 108 вікон замінені на металопластикові, утеплено фасад, замінено системи внутрішнього та зовнішнього освітлення.
Головне завдання загону технічної служби – забезпечувати оперативну роботу пожежно-рятувальних підрозділів при гасінні складних пожеж та ліквідації природних і техногенних надзвичайних ситуацій, технічне діагностування та ремонт транспортних засобів. Генеральний консул Німеччини в Україні Вольфганг Мессінгер, який був присутній на відкритті оновленого загону, зазначив, що Німеччина готова всебічно допомагати Україні з багатьох причин.
«ЄС потрібна стабільна та розвинена країна, у якій населення довіряє органам влади і де органи з надзвичайних ситуацій працювали б швидко і якісно, на світовому рівні. Також ми маємо спільну історію і розуміємо, що свого часу накоїла Німеччина на вашій території. Ми солідарні з вами як з країною, яка потерпає від агресії, тому завжди готові підставити своє дружнє плече», — зазначив консул.
Цього дня також на території 19-ї пожежно — рятувальної частини відбулося урочисте освячення каплиці ікони «Неопалима купина», а голова облради Гліб Пригунов відзначив кращих рятівників регіону цінними подарунками та грамотами.
«Це свято об’єднує людей мужніх професій – пожежників, працівників аварійно – рятувальних формувань і служб, які несуть відповідальність за вирішення питань загальнодержавного значення. Вони забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії. Затверджуючи добро і милосердя, ви, справжні герої наших днів, з честю виконуєте покладені на вас завдання. Дякую вам за вірність обов’язку, постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом. Переконаний, що ви й надалі збагачуватимете кращі традиції своєї професії, віддано і сумлінно служитимете обраній справі», — звернувся Гліб Пригунов до рятівників.
Він також пообіцяв, що до кінця року підрозділи ДСНС отримають обладнання для персонального захисту органів дихання.