Новини

Як залучати інвесторів в АПК сектор вчили аграріїв Дніпропетровщини

IMG_3407

Чимало аграрних компаній в Україні є неприбутковими через поєднання неефективного менеджменту та контролю з браком знань, нестачу коштів на розвиток, відтік кадрів. Це негативно позначається на розвитку села, його інфраструктурі, соціальній та культурній сферах. В обласні раді знайшли один з варіантів , як перетворити проблеми у рішення та створити гідні умови життя та роботи на селі.

З цією метою заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян провів робочу зустріч з керівництвом німецької компанії «Оттен Консалтинг» та аграріями Дніпропетровщини. Сторони обговорили можливості співпраці щодо реструктуризації аграрних компаній, що працюють області, залучення до них кваліфікованих кадрів, аби аграрний сектор був більш прибутковим. Ставку роблять у першу чергу на малі та середні аграрні підприємства.

«Будь-які інвестиції в аграрну сферу дуже важливі для нас і обласна рада завжди залучає провідних світових спеціалістів до вирішення питань сільськогосподарського комплексу. . Адже це додаткові ресурси на місцях, нові робочі місця. Сьогодні у нашій країні йде процес децентралізації, її кінцевий результат – фінансово спроможні громади. Кожен необроблений метр землі – це збитки для держави і громад. Інтереси наших громад для нас на першому місці!», — зазначив заступник голови облради Мгер Куюмчян.

Згідно «Стратегії розвитку Дніпропетровської області до 2020 року», розвиток саме аграрної галузі є одним з стратегічно важливих напрямків розвитку для нашої області. «Аграрна галузь є найбільш перспективним напрямком для розвитку Дніпропетровщини. Тому ми займаємось комплексним вирішенням проблем у сфері АПК. Наша кінцева мета – створення в Україні та на Дніпропетровщині конкурентоспроможних у світовому масштабі аграрних господарств», — прокоментував Гліб Пригунов

Розвиток сільського господарства це систематична робота обласної ради. Аби залучати передовий світовий досвід для розвитку АПК регіону, зараз голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов перебуває з робочим візитом у Канаді. Головна мета поїздки – перейняти канадський досвід щодо розвитку та роботи зернових і молочних кооперативів.

 

 

IMG_3375 IMG_3403 IMG_3365