Новини

Ініціатива на місцях – запорука розвитку органів місцевого самоврядування

конкурс 2

За ініціативи голови облради Гліба Пригунова відновлено обласний конкурс проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Вперше за останні роки на реалізацію проектів органів місцевого самоврядування виділяється майже 5 млн грн. До участі у конкурсі подано 70 проектів від сільських, селищний, міських чи районних рад, ОТГ. Відібрали 27переможців, проекти яких будуть співфінансуватись з обласного бюджету.

Тематика проектів різноманітна: від забезпечення водою та освітленням, удосконалення комунальних послуг, енергозбережні заходи, розвиток спорту, козацтва та зеленого туризму, медицини, бібліотечної системи тощо.

«Наша мета – розвиток ініціативи на місцях, у кожній громаді. Зі свого боку обласна рада готова допомогти у вирішенні їх актуальних потреб, а також навчити співпрацювати з органами місцевого самоврядування, бізнесом, громадськими організаціями. Тому я доручив відділу з розвитку місцевого самоврядування максимально швидко підготувати інструкцію для переможців конкурсу щодо реалізації їх проектів», — зазначив голова облради Гліб Пригунов.

Головна умова для конкурсантів – їхні проекти повинні відповідати Стратегії розвитку області на період до 2020 року та Стратегіям розвитку своїх територій.

Слід зазначити, що збільшено фінансування і по категоріях учасників. Якщо раніше, наприклад, на співфінансування проектів сільських та селищних рад з облбюджету виділялось до 80 тис. грн., то зараз – 250 тис. грн. На фінансування проектів об’єднаної територіальної громади передбачено до 600 тис. грн.

 

конкурс 1