Новини

Безкоштовна вища освіта для АТОвців

Освіта для АТО

Навчатись будуть у Дніпропетровському регіональному інституті держуправління Нацакадемії держуправління при Президентові України. З обласного бюджету на оплату навчання на 2017 рік передбачено близько 100 тис грн. За відповідне рішення будуть голосувати депутати обласної ради під час 9-ї сесії VII скликання, яка відбудеться 14 липня.

Вступні іспити для АТОвців та членів їх родин триватимуть з 21 по 26 липня. Попередньо планується, що позаплановий набір майбутніх бакалаврів та магістрів на спеціальності «Публічне управління та адміністрування» та «Менеджмент» денної форм навчання складе до 15 чоловік.

«Наше завдання надати максимальну допомогу кожному учаснику АТО та підтримати членів їх родин. Це стосується не лише підтримки у розвитку бізнесу, надання землі, але й допомоги у навчанні та здобутті вищої освіти. Бійці довели свій патріотизм та активну громадянську позицію, тому зможуть бути гідними представниками органів місцевого самоврядування чи інших владних структур», — зазначив Гліб Пригунов.

Перший заступник директора ДРІДУ НАДУ Євгеній Бородін впевнений, що програма буде вдалою. «Сьогодні Україні дуже потрібні кваліфіковані та енергійні управлінці з чіткою громадянською позицією. І ми маємо досвід, щоб надати таким необхідні знання…», — зазначив він.