Новини

Реабілітація спортом: у Дніпрі проходить День спорту для АТОвців та волонтерів

IMG_2087

Сьогодні у Дніпрі на базі спорткомплексу «Олімпія+» проходить День спорту для демобілізованих учасників АТО, волонтерів та членів їх родин. У складі 6 команд вони змагаються у грі в волейбол та футбол.
Захід ініціювала Спорт ліга АТО за особистої підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова.
«Спорт — це символ чесної боротьби за прозорими правилами, де перемагає найсильніший. Учасники АТО свого часу свідомо, чесно пішли відстоювати та захищати нас, чим показали приклад патріотизму та жагу до перемоги.

IMG_2054

Тому їх громадянський приклад є взірцем для кожного з нас. Підтримка учасників АТО і волонтерів – один з наших пріоритетів. Проведення заходів,які об’єднують бійців та тих, хто їх підтримує — волонтерів – це корисна та потрібна ініціатива. Я не міг не підтримати такий підхід. Тим більше, що розвиток фізичної культури та спорту – напрямок нашої роботи і наше завдання культивувати здоровий спосіб життя у суспільстві, серед молоді, — зазначив Гліб Пригунов.

За словами організаторів змагань Олександра Островського та учасника АТО Андрія Городецького подібні заходи ще більше об’єднують учасників бойових дій і волонтерів та допомагають АТОвцям швидше повернутися до життя в мирних умовах, побороти післявоєнний стрес та адаптуватися до життя у соціумі без війни.