Рішення про деякі питання управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області

 

Рішення про деякі питання управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області

Керуючись статтями 43, 60 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України „Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”, Положенням про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області, затвердженим рішенням Дніпропетровської обласної ради від 06 серпня 2004 року № 439-18/ХХІV „Про вдосконалення управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад області”, ураховуючи висновки й рекомендації постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, житлово- комунального господарства, обласна рада в и р і ш и л а:

 

  1. Передати майно, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області:

 

1.1. З балансу управління капітального будівництва облдержадміністрації:

 

1.1.1. Введений в експлуатацію об’єкт „Реконструкція спортивного залу неповної середньої загальноосвітньої школи у с. Червонопартизанське Петриківського району” зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області до спільної власності територіальних громад Петриківського району.

 

 

1.1.2. Введений в експлуатацію перший пусковий комплекс об’єкта „Реконструкція загальноосвітньої школи № 7 м. Синельникове в навчально-виховний комплекс” зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області до комунальної власності територіальної громади м. Синельникового за умови прийняття відповідного рішення Синельниківською міською радою згідно з чинним законодавством України.

 

1.1.3. Введений в експлуатацію об’єкт „Реконструкція системи опалення в Курилівській середній загальноосвітній школі Петриківського району Дніпропетровської області” зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області до спільної власності територіальних громад Петриківського району.

 

1.2. Комплект: бронхофіброскоп „OLYMPUS BF-TE 2” з галогеновим джерелом світла CLH-2, закріплений на праві оперативного управління за  комунальним закладом „Дніпродзержинський протитуберкульозний диспансер” Дніпропетровської обласної ради”, – в оперативне управління комунального закладу „Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання „Фтизіатрія” Дніпропетровської обласної ради”.

 

1.3. Флюорограф 12Ф7К, 2003 року випуску, закріплений на праві оперативного управління за комунальним закладом „Новомосковська центральна районна лікарня” Дніпропетровської обласної ради”, – в оперативне управління комунального закладу „Перещепинська районна лікарня № 2” Дніпропетровської обласної ради”.

 

1.4. Інкубатор інтенсивної терапії для новонароджених ИДН, інкубатор ICB-147 для акушерства і неонатології, дихальний апарат ШВЛ SLE 2000 для новонароджених, закріплені на праві оперативного управління за комунальним закладом „Софіївська центральна районна лікарня” Дніпропетровської обласної ради”, – в оперативне управління комунального закладу „Криворізька міська лікарня № 7” Дніпропетровської обласної ради”.

 

1.5. Об’єкти нерухомого майна (навіси тимчасові літери В, Г, Д, прохідна літ. Е, ганок з навісом літ. е, майстерня, літ. З, котельня літ. Л, споруди № 1 – 6 (ворота, огорожа), замощення літ. І, гараж літ Ж), розташовані за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 11, закріплені на праві господарського відання за КП „Агропроекттехбуд” ДОР”, – до державної власності за наявності згоди органу, уповноваженого управляти державним майном.

1.6. Зовнішні мережі водопроводу та каналізації, закріплені на праві господарського відання за  ОКПК „Дніпропетровський академічний театр російської драми ім. М. Горького”, – до комунальної власності територіальної громади м. Дніпропетровська за умови прийняття відповідного рішення Дніпропетровською міською радою згідно з чинним законодавством України.

 

1.7. До комунальної власності територіальної громади
м. Дніпропетровська нежитлові приміщення, розташовані за адресами:

м. Дніпропетровськ, вул. Лоцманська, 22а та провул. Архітектурний, буд. 2, закріплені на праві оперативного управління за комунальним закладом „Обласний шкірно-венерологічний диспансер” Дніпропетров-ської обласної ради”;

м. Дніпропетровськ, провул. Універсальний, 6, загальною площею 908 кв. м, закріплені на праві оперативного управління за комунальним закладом „Дніпропетровський спеціалізований психоневрологічний центр” Дніпропетровської обласної ради”;

м. Дніпропетровськ, провул. Ялицевий, 5, закріплені на праві оперативного управління за комунальним закладом „Дитячий санаторій
№ 2” Дніпропетровської обласної ради”;

з метою подальшого використання цих приміщень для розміщення внутрішньо переміщених осіб за умови прийняття відповідного рішення Дніпропетровською міською радою згідно з чинним законодавством України.

 

2 . Надати дозволи (додаток 1) на списання майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст    Дніпропетровської області й перебуває на балансі:

комунального  закладу „Нікопольська міська лікарня № 4” Дніпропетровської обласної ради”;

комунального  закладу „Павлоградська міська лікарня № 4” Дніпропетровської обласної ради”;

комунального закладу освіти „Багатопрофільний навчально-реабілітаційний ресурсно-методичний центр корекційної роботи та інклюзивного навчання” Дніпропетровської обласної ради”.

 

2.1. Здійснити списання майна з додержанням вимог, викладених у рішенні обласної ради від 26 вересня 2014 року № 573-27/VІ „Про затвердження Порядку списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області”.

2.2.  Усі деталі, вузли та агрегати розібраного та демонтованого обладнання, які придатні для ремонту іншого обладнання, а також матеріали, отримані від ліквідації основних засобів, підлягають оприбуткуванню.

 

2.3. Керівникам обласних комунальних підприємств, закладів та установ забезпечити використання придатних до експлуатації вузлів, деталей, матеріалів від списаного майна.

 

2.4. Якщо рішення про надання дозволу на списання майна з балансів підприємств, установ, закладів приймалося на пленарному засіданні обласної ради, підприємства, установи, заклади подають
у місячний строк після закінчення процедури розбирання, демонтажу та оприбуткування до обласної  ради звіт про списання майна згідно
з додатком 2 до додатка до рішення обласної ради, зазначеного у
підпункті 2.1.

 

2.5. Використання коштів від здачі списаного з дозволу обласної ради, голови обласної ради чи з дозволу керівників підприємств, установ, закладів майна, що перебувало на балансі обласної ради або підприємств, установ чи  закладів, здійснюється таким чином:

80 відсотків коштів, отриманих за здані у вигляді брухту і відходів золото, платину, метали платинової групи, дорогоцінне каміння, перераховуються в дохід спеціального фонду обласного бюджету;

50 відсотків коштів, отриманих за здані у вигляді брухту і відходів срібло, кольорові та чорні метали, перераховуються в дохід спеціального фонду обласного бюджету;

решта коштів залишається в розпорядженні підприємства, установи, закладу, обласної ради, на балансі яких перебувало майно, та використовується на покриття витрат, пов’язаних з організацією збирання і транспортування матеріалів на приймальні пункти, витрати на інші господарські потреби, на ремонт, модернізацію чи придбання нових необоротних активів (крім будівель і споруд) та матеріальних цінностей, а також на інші видатки згідно з затвердженим кошторисом.

 

  1. Доповнити перелік об’єктів нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області (додаток 2).

 

  1. Надати дозвіл КЗ „Гейківська психоневрологічна лікарня” ДОР” на укладення договору з Гейківською сільською радою Криворізького району Дніпропетровської області щодо спільного користування каналізаційними спорудами, закріпленими на праві оперативного управління за КЗ „Гейківська психоневрологічна лікарня” ДОР”.

 

5.  Дати згоду комунальному підприємству „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” створювати та брати участь у фонді фінансування будівництва з укладенням договору  про участь у фонді фінансування будівництва із банківською установою – управителем фонду фінансування будівництва типу А, відповідно до вимог Закону України „Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю”, для здійснення будівництва та реалізації об’єктів житлового призначення за будівельними адресами: будинок № 1 та будинок № 2 на житловому масиві Лівобережний-3 у районі будинку № 25 по проспекту Миру, будинок № 3 та будинок № 4 на житловому масиві Лівобережний-3, у районі будинку
№ 3 по бульвару Кобзаря у м. Дніпропетровську.

Надати згоду комунальному підприємству „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” укласти договір  про участь у фонді фінансування будівництва із банківською установою – управителем фонду фінансування будівництва типу А, відповідно до вимог Закону України „Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю”, для здійснення будівництва та реалізації об’єктів житлового призначення за будівельними адресами: будинок № 1 та будинок № 2 на житловому масиві Лівобережний-3 у районі будинку № 25 по проспекту Миру, будинок № 3 та будинок № 4 на житловому масиві Лівобережний-3, у районі будинку № 3 по бульвару Кобзаря у м. Дніпропетровську.

З метою виконання ст. 10 „Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю” надати згоду комунальному підприємству „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” на передачу в заставу (іпотеку) управителю ФФБ майнових прав на нерухомість, яка є об’єктом будівництва, або за згодою управителя об’єкта незавершеного будівництва.

Надати згоду комунальному підприємству „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” на укладення всіх необхідних для створення та функціонуванням ФФБ договорів та документів за адресами: будинок № 1 та будинок № 2 на житловому масиві Лівобережний-3 у районі будинку № 25 по проспекту Миру, будинок № 3 та будинок № 4 на житловому масиві Лівобережний-3, у районі будинку
№ 3 по бульвару Кобзаря у м. Дніпропетровську.

Уповноважити керівника комунального підприємства „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” на підписання від імені комунального підприємства „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” договору  про участь у ФФБ, договору застави (іпотеки) із фінансовою установою – управителем ФФБ, інших договорів та документів, необхідних для будівництва, створення та функціонування ФФБ об’єктів житлового призначення за будівельними адресами: будинок № 1 та будинок № 2 на житловому масиві Лівобережний-3 у районі будинку № 25 по проспекту Миру, будинок № 3 та будинок № 4 на житловому масиві Лівобережний-3, в районі будинку № 3 по бульвару Кобзаря у
м. Дніпропетровську.

Директорові комунального підприємства „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” забезпечити проведення   незалежної оцінки об’єкта права комунальної власності,  що передається в заставу, та забезпечити рецензування звіту про незалежну оцінку.

Дозволити комунальному підприємству „Агентство регіонального розвитку „Регіон-Лідер” Дніпропетровської обласної ради” при укладенні всіх необхідних для створення й функціонування Фонду Фінансування Будівництва (ФФБ) договорів та документів щодо об’єктів будівництва за адресами: будинок № 1 та будинок № 2 на житловому масиві Лівобережний-3 у районі будинку № 25 по проспекту Миру, будинок № 3 та будинок № 4 на житловому масиві Лівобережний-3, у районі будинку
№ 3 по бульвару Кобзаря у м. Дніпропетровську передбачити положення про те, що вартість однієї вимірювальної одиниці об’єкта будівництва
1,0 кв. м для довірителів розраховується згідно з формулою:

 

Щодо житлових (квартир) приміщень та нежитлових приміщень – Е=С+Кр, де:

Е – вартість одного метра квадратного житлового приміщення (квартири);

Кр – коефіцієнт рентабельності (передбачити на рівні 1% від вартості об’єкта, розрахованої згідно зі Зведеним кошторисним розрахунком будівництва);

С – собівартість;

С=Вр+Вбм+Вк+Вн+Єн+Дп+М+Б+Сз+Рф,

де:

Вр – вартість будівельних робіт;

Вбм – вартість будівельних матеріалів;

Вк – вартість конструктивних елементів будівель;

Вн – витрати на супроводження Фонду фінансування будівництва та нотаріальні витрати;

Єн – енергоносії на забезпечення потреб будівельного майданчика та будівництва;

Дп – оформлення дозвільних та інших документів (технічні паспорти, свідоцтва на право власності);

М – витрати на мережі (підключення до централізованих мереж (водопостачання, водовідведення, електропостачання, опалення тощо);

Б – благоустрій прилеглої території;

Сз – служба замовника;

Рф – резервний фонд, страхування тощо.

 

  1. Внести зміни до рішення Дніпропетровської обласної ради від
    19 лютого 2016 року № 22-2/VII „Про деякі питання управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області”:

 

6.1.  Підпункт 1.3.2 викласти у такій редакції:

„Медичне обладнання загальною балансовою вартістю 57548734,00 (п’ятдесят сім мільйонів п’ятсот сорок вісім тисяч сімсот тридцять чотири) грн – в оперативне управління КЗ „Дніпропетровський онкологічний диспансер” Дніпропетровської обласної ради”.

 

6.2. Підпункт 5.2.1. викласти у такій редакції:

„Нежитлове приміщення загальною площею 30,0 кв. м, розташоване за адресою: м. Дніпропетровськ, просп. Карла Маркса, 18, закріплене на праві оперативного управління за КЗК „Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького” ДОР”, для розміщення Дніпропетровської обласної організації Національної Спілки письменників України за умови відшкодування витрат за комунальні послуги.

 

6.3. Підпункт 5.3. викласти у такій редакції:

„Керівникам підприємств та закладів, зазначених у пункті 5, укласти договори та здійснити передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області в безоплатне тимчасове користування за додержанням вимог чинного законодавства України”.

 

6.4. Підпункт 5.1.7. викласти у такій редакції:

„Нежитлову будівлю (літ. А-2), яка є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення та споруди: підвал (під літ. А-2), входи у підвал (літ. а-1, а¹-1, а³), ганки (літ. а, а¹, а¹º), приямки (літ. а², а4–а9, а11–а22),  службовий корпус (літ. В-1),  незавершене будівництво (літ. Д), будівля гаражу (літ. Г-1), споруди (№ 1-5), мостіння (літ. І), навіс (літ. Ж), обладнання топкової, люстра, зелені насадження, мережі водопостачання та водовідведення, лічильник МКТ 2,5 – 1 од., лічильник 020 – 1 од., насос електричний – 1 од., розташовані за адресою: м. Дніпропетровськ,
вул. Артема, 3а та закріплені на праві господарського відання за комунальним підприємством „Агропроекттехбуд” Дніпропетровської обласної ради”, для розміщення Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату за наявності відповідного висновку Дніпропетровської міської ради та погодження управління культури, національностей та релігій обласної Дніпропетровської державної адміністрації”.

 

6.5. Виключити пункт 37 додатку 4.

 

  1. Затвердити протокол проведення аукціону товарною біржею „Катеринославська” від 14 березня 2016 року № 1 щодо продажу нерухомого майна – ангару західного (літ. Я-1) загальною площею
    424,1 кв. м, гаражного боксу (літ. Ч-1) загальною площею 134,7 кв. м, гаражних боксів з оглядовою ямою (літ. Щ-1) загальною площею
    43,5 кв. м, віварію (літ. Ш-1) загальною площею 23,0 кв. м, розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, площа Жовтнева, 14, яке належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області.

Продати зазначене нерухоме майно переможцю аукціону – товариству з обмеженою відповідальністю „ЕЛІОНА”, код ЄДРПОУ 37452554, за ціною 853591 (вісімсот п’ятдесят три тисячі п’ятсот дев’яносто одна) грн 20 коп., термін оплати – 30 календарних днів з моменту затвердження протоколу проведення аукціону.

 

  1. Уповноважити першого заступника голови Дніпропетровської обласної ради Олійника С.В. підписати договори купівлі-продажу майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області, зазначеного у пункті 7.

 

  1. Керівникам обласних комунальних підприємств, закладів та установ здійснити дії, передбачені чинним законодавством, на виконання пунктів 1 – 7 цього рішення.

 

  1. Запропонувати головам міських, районних, сільських та селищних рад здійснити заходи, передбачені чинним законодавством, на виконання пунктів 1, 4 цього рішення.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань комунальної власності, житлово- комунального господарства.
Голова Дніпропетровської обласної ради
Гліб ПРИГУНОВ

м. Дніпропетровськ

№ 46-03/VII

25.03.2016 р

 

Додаток 1

 

Додаток 2