Новини

Гліб Пригунов: «Дніпровські спортсмени завоювали 3 місце для України на Чемпіонаті світу!»

image2

Голова Дніпропетровської обласної ради привітав юних спортсменів з приїздом та перемогою.

Збірна команда України, представлена вихованцями Воднолижного клубу «Сентоза», повернулася з Чемпіонат світу з воднолижного спорту серед юніорів. Окрім України до Канади на Чемпіонат приїхали ще 20 країн світу : Великобританія , США , Канада ,Австралія , Австрія , Франція, Чілі , Італія ,Колумбія, нова Зеландія , Аргентина, Франція, Мексика, Швейцарія, перу, Швеція, Малайзія, Норвегія, Іспанія, Японія. Загалом 82 спортсмени.

За підрахунками очок до  загально командного заліку збірна команда України виборола третє місце, обігнавши спортсменів  США.

Гліб Пригунов зустрів чемпіонів в аеропорту Дніпра та нагородив медалями за заслуги перед громадою.

У складі команди — заслужений  тренер України — Єремеєв Юрій та його вихованці: МСМК Фільченко Данило (1998 року народження), який зайняв у фігурному катанні на водних лижах  1 місце та встановив новий рекорд світу (11 520 очок), у стрибках з трампліну — 2 місце , стрибнувши на 61,3м . Ці досягнення забезпечили йому у багатоборстві почесне друге місце.

Інший його молодший товариш по команді, Самойлов Олександр (2002 року народження), також МСУМК зайняв у фігурному катанні на водних лижах 3 місце та у багатоборстві -3 місце.

«Молоді чемпіони довели, що місто на Дніпрі – кузня видатних представників водних видів спорту. Завдяки їх талантам та наполегливій праці наше місто і область стають відомими у світі! Слава Україні і Слава Дніпру!» — зазначив Гліб Пригунов.