Новини

Обласна рада вирішила придбати машину-амфібію

index

 Truxor — це шведська багатофункціональна самохідна установка класу амфібія. Вона коштуватиме обласному бюджету майже 3 млн грн. Втім, за словами заступника голови облради Мгера Куюмчяна, придбання цієї техніки має сприяти позбавленню від підтоплень жителів Діївки та Сухачівки:

«На цих територіях дуже багато плавнів та заток. Їх глибина у 1991 році становила 5 м, сьогодні -1 м! Через це люди страждають, адже у їхніх підвалах стоїть вода. На сесії облради ми розширили сферу діяльності КП «Лабораторія якості життя» ДОР, яке розпоряджатиметься технікою, аби ефективніше проводити роботи по розчищенню».

Нова машина-амфібія має декілька важливих переваг. Це її невеликий розмір та вага при багатофункціональності. Вона забезпечує можливість доступу до важкодоступних місць, які зазвичай недоступні для людей або важких сухопутних машин. Особливо, для ведення робіт на озерах, каналах, заболочених територіях і в прибережних районах. Низький тиск на грунт і плавучість машини забезпечують унікальні можливості для роботи в природоохоронних зонах.

Окрім розчищення водойм важливою функцією амфібії є зрізання очерету. На сьогодні в області підлягає знищенню 36 000 га цієї рослини-паразиту.

«За придбання цієї техніки проголосували депутати облради на останній сесії. Ми діємо у рамках «Дніпропетровської обласної комплексної програми екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки”. Вирішення проблем підтоплень, замулювань та заростання прибережних територій входять до завдань цієї стратегії, як і забезпечення необхідним для цього обладнанням» , — зазначив голова облради Гліб Пригунов.