Новини

Підвищений рівень концентрації дрібнодисперсного пилу , через густий туман — інформує Центр екомоніторингу Дніпропетровської обласної ради

75332745_558030268103370_3252417835195957248_n

«Більшу частину захворювань органів дихання і серцево-судинної системи пов’язують саме з викидами дрібнодисперсного пилу. Його концентрація в атмосфері підвищується під час туману — надмірна вологість не дає пилу розсіюватися і зв’язує її частки. А відсутність вітру погіршує ситуацію. Можуть загостритися хронічні і з’явитися нові захворювання. Тому рекомендую утримуватися від прогулянок в тумані і без потреби не відкривати вікна», — повідомляє заступник директора Центру екомоніторингу та депутат облради Олексій Ангурець.

Сьогодні особлива концентрація пилу зафіксована у Дніпрі в районі проспекту Свободи. Показники знаходяться у червоному секторі і є граничними за шкалою вимірювання.  Трохи меншими є показники у Жовтих Водах.

Усі дані щодо стану забруднення в області в режимі реального часу передаються з точок, де встановлені станції екомоніторингу. Детально побачити інформацію можна внизу  головної сторінки сайту.