Новини

Облік диких тварин: під час щорічної таксації порахували козуль, кабанів, зайців та інших. А також вперше на Дніпропетровщині побачили шакала!

85028399_3092794404073162_1481802045408149504_n

Таксація — це обов’язковий комплекс спеціальних заходів, спрямованих на визначення кількості диких тварин та птахів. Облік проводиться після кожного сезону полювання.

«Площа мисливських угідь, які обласна рада надає у користування, становить 2 402 995, 52 га. Контроль за популяцією тварин, виконання правил мисливства та запобігання браконьєрству — це прямі функції облради», — розповідає заступник по виконавчому апарату голови облради.

Антон Кумановський також зазначив, що за результатами таксації обласна рада буде рекомендувати мисливцям призупинити полювати на кабана та зайця, адже їх нарахували менше, ніж минулого разу.

Наприклад, у Васильківському та Дніпровському районах було зафіксовано 11 та 10 одиниць кабана у 2018 році, а вже 1 і 4 відповідно у 2019-му.

Що ж до популяції козуль, то було встановлено динаміку збільшення. Також обліку підлягали сіра куріпка і фазан.

Несподіванкою для мисливців став шакал! Звичний ареал для цієї тварини — Індія, Близький Схід, Середня та Мала Азія. На території України шакал з’явився в кінці XX — на початку XXI століть. А саме — в Одеській області. На Дніпропетровщині тварину зафіксували вперше.

Таксація цьогоріч проводилась спільними зусиллями мисливців, фахівцями профільного департаменту ОДА та управлінням з питань використання природних ресурсів обласної ради.

«Вперше ми брали безпосередню участь у таксації. Це результат плідного діалогу з мисливськими організаціями. Раніше вони надавали лише звіти на папері, а цього разу ми на власні очі бачили цих тварин, рахували їх разом», — розповів Антон Кумановський.