Дніпропетровщина налагоджує співпрацю з В’єтнамом

В Дніпропетровській обласній раді відбулась зустріч голови ДОР Миколи Лукашука, представників депутатського корпусу облради й бізнесменів регіону з Надзвичайним та Повноважним послом соціалістичної республіки В’єтнам в Україні Нгуєном Хонгом Тхакхом. Сторони обговорили широке коло питань, зокрема — розвиток політичного діалогу, шляхи покращення двосторонніх відносин в умовах пандемії COVID-19, проведення бізнес-консультацій між підприємцями Дніпропетровщини та В’єтнаму, можливість спільних навчань й тренінгів з метою обміну досвідом між фахівцями обох країн.

!_MG_2632

«Партнерство між В’єтнамом та Дніпропетровщиною зумовлене багатьма чинниками. Один з яких – економічний потенціал. Станом на минулий рік, 13 підприємств нашої області експортують товари до В’єтнаму. Це вироби з чорних металів (труби, дріт), зернові культури (кукурудза, солод та пшениця), машини та механізми, обладнання для медицини та інструменти, вимірювальні апарати тощо. 78 компаній регіону здійснюють імпортні операції. Імпортують різні харчові продукти, пластмаси, полімерні матеріали, вироби з чорних металів, взуття, іграшки. В нас є ще чимало підприємств, які також готові працювати із В’єтнамом і обласна рада радо підтримає це бажання», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Очільник облради представив присутнім інвестиційний путівник та інтерактивну карту, на якій зібрані ресурси капітальних та інвестиційних пропозицій від регіону. А також запросив долучитись до економічного форуму, що відбудеться на Дніпропетровщині восени.

!_MG_2524

«Я вдячний Миколі Васильовичу й інвестиційному агентству DIA за вичерпну інформацію про привабливість регіону. Рівень вашої підготовки до зустрічі приємно шокує! Вражений і тим, що на зустрічі присутні не тільки представники влади, а й бізнес-спільнота, яка зацікавлена в спільній роботі. Я мав можливість ближче познайомитись з компаніями різних сфер, почув багато цікавих пропозицій. Обіцяю всі їх передати нашим бізнесовим колам, аби ви мали прямий зв‘язок із в’єтнамськими колегами. Переконаний, наша співпраця буде гарною і продуктивною», — висловився Нгуєн Хонг Тхач, Надзвичайний і Повноважний посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні.

Пан посол також зауважив, що необхідно провести ще одну зустріч вже у форматі онлайн. Де підприємці області зможуть предметно поспілкуватись із в’єтнамськими фахівцями із різних сфер діяльності. Своєю чергою голова облради не оминув увагою і туристичну сферу співпраці.

«Вважаю, доречним буде провести тематичні Дні культури на теренах наших країн, аби містяни дізнались більше про вподобання, звичаї й традиції наших народів. Також не зайвим буде організувати прес тури для ЗМІ Дніпропетровщини та В’єтнаму, під час яких можна буде зняти низку фільмів та програм про Україну, сучасне українське суспільство, його потенціал», — зазначив Микола Лукашук.

!_MG_2490 !_MG_2503 !_MG_2511 !_MG_2516 !_MG_2533 !_MG_2564 !_MG_2605 !_MG_2606 !_MG_2614 !_MG_2731 !_MG_2743 !_MG_2767