«Територія майбутнього»: завдання студентам надано!

Обласний архітектурний конкурс «Територія майбутнього» офіційно розпочався для студентів Будівельної академії та Дніпровського коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури. За словами самих студентів таку можливість реалізувати себе вони отримали вперше. Важлива умова – це створення проекту з урахуванням сучасних технологій та матеріалів. В цьому студентам визвалися допомогти представники відомих компаній – виробників Дніпра.

Головна мета – отримати за результатами конкурсу такий проект, який не тільки задовольнятиме усі потреби жителів території, але й відповідатиме європейським стандартам безпеки та якості.

«Ми залучаємо бізнес до участі у створенні цих проектів, це ще одна форма державно-приватного партнерства. Наші підприємці постійно вивчають світові тенденції та мають досвід у використанні сучасних матеріалів.Вони можуть поділитися цими знаннями із студентами, а на виході ми отримаємо гідний проект», — зазначив голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник.

Протягом двох місяців 100 студентів готуватимуть три проекти благоустрою: паркові зони у м. Синельникове та у с. Вербки, а також прибудинкова територія на ж/м Сокіл1. Найкращі ідеї будуть реалізовані, а її автори отримають суспільне визнання та квадрокоптер у подарунок.

«Ініціатива проведення конкурсу – це перший крок масштабної програми розвитку Дніпропетровської області.Її основна концепція — організація «безпечного життєвого простору» в усіх куточках області», — підсумував заступник голови облради Мгер Куюмчян. Саме тому, всі студенти-учасники конкурсу отримали додаткове завдання. 4 пунктом конкурсу стане проект на довільну тему. Талановиті студенти самі придумають варіанти організації безпечного життєвого простору на територіях нашої області. Найкращі будуть визначені та запропоновані громадам Дніпропетровщини.