У Дніпрі відзначили День памʼяті і примирення

8 травня Україна вшановує всіх борців із нацизмом. Як нагадування про те, що світову війну розпочали саме внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами.

«Минули десятиліття і ми знову боремося проти зла. У нього інше імʼя, але методи – такі ж, як і в гітлерівських нацистів: масові вбивства, бомбардування, катівні, окупація. Українці воюють, щоб звільнити благословенну українську землю і захистити цінності цивілізованого світу – свободу, незалежність, рівність, право жити, право обирати. Україна та українці переможуть», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Памʼять жертв Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу «Вічний вогонь».

«Мільйони загинули, аби побороти морок, що чинив злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду. Сьогодні ми знову вимушені боронити українську землю. І памʼятати про це і усі жахіття, які відбувались за правління тоталітарних режимів», – сказав начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід», полковник Олександр Зугравий.

До заходу долучились військові, правоохоронці, рятувальники, представники обласної та міської влади.

«Надзвичайно важливо – памʼятати і шанувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом. І хто зрештою його переміг. Головним підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати й берегти мир» – зазначив начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Юрій Корецький.