Новини

Гліб Пригунов нагородив Дмитра Семеренка – першого мешканця Дніпропетровщини, що підкорив Еверест

Семеренко

50 днів експедиції у Гімалаї, мінус 50 градусів морозу, висота більше восьми тисяч метрів над рівнем моря та чотири відважні українці. Цієї весни пройшла українська експедиція на Еверест і Лхоцзе. Одним з учасників величного та складного сходження став дніпрянин Дмитро Семеренко.

Сьогодні голова обласної ради Гліб Пригунов нагородив його почесною відзнакою мешканців Дніпропетровщини і додав:
«Нас вражають і ми пишаємося нашими сміливими земляками. Це люди – сильні духом, які змогли підняти український прапор на найвищій точці світу. Такі однодумці мають об’єднуватись. І розповідати про свій досвід іншим людям, особливо молоді».

Під час зустрічі, екстремал розповів про тяжкі випробування, які стояли на шляху до здійснення мрії. Це і обмороження кінцівок, і загибель товаришів з інших експедицій, загибель власного шерпи (місцевий мешканець, що ніс речі Дмитра), втрата зору, порятунок з «мертвої зони» китайського альпініста. Сам Дмитро, розповідає: «На підготовку до експедиції у мене було лише 4,5 місяців. І насправді, 99 відсотків моїх знайомих не вірили, що з цього щось вийде. Але це була одна з моїх заповітних мрій. І я не можу передати ту насолоду і ейфорію, яку відчуваєш на вершині. Однозначно усі випробування були того варті!».

Тепер у планах мандрівника є ще кілька задумок. Перейти пустелю і через Індію вийти до океану, марафон у Північній Кореї, та піднятися на найнебезпечнішу у світі гору К2 (Чогори).