Новини

Різдво – час для благодійності та добрих справ.

49946567_2515023608512747_4987493273120538624_o

Молодіжний центр «Освіторіум» Дніпропетровської облради вкотре об’єднав дітей області задля втілення громадських ініціатив. Близько тижня на базі Центру СО «Скаути Дніпра» та гурт «Азимут» готували Різдвяний «Вертеп». Зі святковою виставою та колядками молодь відвідала і привітала дітей та дорослих із різних закладів: Обласну дитячу клінічну лікарню, Дитячий будинок із відділенням медико-соціальної реабілітації, Дніпропетровський геріатричний пансіонат. Також організатори передали туди «Світло миру з Віфлеєму». Головна мета – створити атмосферу казки для тих, хто цього особливо потребує, навчити підростаюче покоління поєднувати святкування з благодійністю.

У Молодіжному Центрі «Освіторіум» переконані, що таке релігійне свято, як Різдво, допомагає дітям проявити свою доброту і душевність, налаштовує дітей і дорослих до просвітництва, допомагає краще зрозуміти основи релігії, своєї та іншої віри.

Саме тому діти-вихованці центру відвідали святині Карпат. Побували у Римо-католицькому Соборі, подивилися там святкову шопку, відвідали Резиденцію Святого Миколая, покаталися на тюбах у Буковелі та багато іншого. Важливо, що пізнавальний і веселий маршрут по Західній Україні був складений особисто співробітниками «Освіторіуму». Вони і проводили для дітей екскурсії.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зауважує «Різдво – це не тільки смачні страви і подарунки. Наш Молодіжний центр «Освіторіум» власним прикладом демонструє, які новорічні розваги можуть бути не тільки веселими, а й корисними для себе та інших людей».