Новини

Гліб Пригунов назвав головні проблеми вищої освіти області та шляхи їх вирішення.

!_MG_0940

Голова обласної ради взяв участь у розширеному засіданні з приводу основних викликів у сфері вищої освіти Дніпропетровщини, де підняв на обговорення нагальні проблеми цієї галузі: «Одне з головних питань — це опалення. Сьогодні виші вимушені йти на канікули не тільки влітку, але й взимку, адже економлять енергоресурс. Втім, якість освітніх послуг не може зрости без створення необхідних умов для навчання та перебування у закладах вищої освіти!».

Вирішенням проблеми голова обласної ради бачить запровадження енергозбережних технологій у вишах області. «Сьогодні ефективність такої практики ми бачимо у школах, комунальних закладах та житловому секторі, де обласна рада допомагає реалізовувати енергозбережні заходи. Окрім того, на прикладі наших лікарень ми бачимо, що дуже ефективною є передача котелень у приватну власність. Це, поміж іншого, економить бюджетні кошти», — зазначив Гліб Пригунов.

!_MG_0966

Також однією з нагальних проблем вищої освіти сьогодні є недостатній зв’язок із роботодавцями і отримання першого робочого місця. Як наслідок, випуск фахівців із недостатньою кількістю необхідних для роботи навичок і міграція активної, освіченої молоді за кордон. Обласна рада працює над впровадженням дуальної освіти за прикладом німецької моделі в рамках професійно – технічної освіти. Її суть полягає у поєднанні теорії та практики для студентів.

«Один із пріоритетів роботи обласної ради є заохочення та підтримка ініціативної та освіченої молоді Дніпропетровщини, у тому числі запровадження премії та конкурсів. Талановиті молоді люди повинні знати, що влада зацікавлена у них, адже саме вони – основа нашого майбутнього цивілізованого суспільства!» — підсумував Гліб Пригунов. До участі у засіданні були запрошені ректори вишів області та керівники рад молодих вчених та народні депутати – Тетяна Ричкова та Олександр Співаковський, який є головою комітету науки та освіти ВР.