Новини

Близько 100 підприємств області готові долучитися до відродження профтехнічної освіти.

IMG_8405

АрселорМіттал Кривий Ріг, КБ Південне, ДТЕК Павлоградвугілля, Придніпровська ТЕС та десятки інших підприємств області зацікавлені у запровадженні дуальної освіти в ПТУ та підготовці для себе кваліфікованих спеціалістів за німецьким досвідом. Дуальність – це поєднання практики і теорії. За новою системою половину навчального часу студенти проводять на виробництві майбутнього роботодавця та отримують практичні навички. Таким чином після випуску із ПТУ молода людина має і робоче місце, й усі необхідні знання.

Задля розширення кола підприємств-партнерів в області функціонує проект «ЕХАМ Дніпро». Сьогодні в його рамках пройшла робоча зустріч із представниками організації роботодавців «NORDMETAL». Проведену роботу презентували 5 експертів з Дніпропетровщини, які попередньо проходили навчання у Німеччині. Саме вони зустрічались із представниками різногалузевих підприємств області.

Експерти за два місяці роботи зробили важливі висновки: 100% підприємств відчувають потребу в нових робочих кадрах, 80% опитаних незадоволені якістю підготовки студентів у ПТУ та готові надавати місця для виробничої практики. Роботодавці вважають доцільним будувати навчання у співвідношенні 70% практика та 30% теорія. Робота експертної групи триває. З усіма підприємствами-партнерами згодом підпишуть Меморандум про співпрацю. Усі деталі, висновки та проблематику презентують вже на підсумковому форумі, який планують провести у травні.

Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний: «В успішності запровадження дуальної освіти зацікавлені усі сторони: влада, навчальні заклади, студенти і, безпосередньо, роботодавці. З останніми ми ведемо діалог, отримуємо зворотній зв’язок та розуміємо потреби. Співпрацюючи з німецькими партнерами, ми крок за кроком наближаємось до нашої мети – створити ефективну і працюючу систему професійно-технічної освіти в Україні».