Новини

​​Передати канал Дніпро – Західний Донбас з державної у комунальну власність

7B5DF052-E793-4478-9515-E0976F406E94

❗️Із такою пропозицією Дніпропетровська обласна рада звернулася до Кабміну.

В листі голови обласної ради Святослава Олійника до Прем’єр міністра Дениса Шмигаля йдеться про те, що підприємство зараз знаходиться в скрутному фінансовому становищі. Підприємство не може виконувати свої фінансові зобов’язання перед постачальниками електроенергії. 

❗️Станом на перше липня «Дніпро – Західний Донбас» має заборгованість 183 млн грн.. 

❗️Також облрада пропонує прийняти у комунальну власність і промислове підприємство «Кривбаспромводопостачання», яке має борги  майже 142 млн грн.

❗️В листі повідомляється, що Дніпропетровською обласною радою прийняте рішення стосовно надання попередньої згоди на прийняття з державної власності до спільної власності територіальних громад Дніпропетровської області.

❗️Дніпропетровська обласна рада  працює над втіленням стратегії  з покращення якості водопровідної води. Так у лютому цього року облрада заявила, що вдалося вивести з кризи підприємство КП ДОР «Аульський водовід». Підприємство вперше розрахувалося за поточне споживання електроенергії на 100%. Це сталося завдяки по-перше, змін менеджменту, по-друге, отримання з липня 2019 року ліцензії на постачання електроенергії і закупівлі її на оптовому ринку для своїх потреб.

❗️В Дніпропетровській області працюють ряд міських водоканалів, які по суті є ланками єдиного технологічного процесу виробництва і реалізації питної води з КП ДОР «Аульський водовід», каналу «Дніпро – Західний Донбас». Їх стан незадовільний: борги, застаріле обладнання та постійний ризик зупинки водопостачання. Роздроблення єдиного технологічного процесу між окремими суб’єктами господарювання не дає можливості забезпечити гарантованої якості питної води, яка реалізується споживачу.

❗️Тому  завдання стратегії — об’єднання міських водоканалів,  «Аульського водоводу», каналу «Дніпро – Західний Донбас»  в єдиний комплекс.