Новини

🖼️ «Збережемо спадщину разом»: 350 учнів й викладачів доєднались до освітньо-культурної конференції.

FB_IMG_1669106014453

 

Це вже п’ята подібна конференція, що відбувається в області. Спільний проєкт Дніпропетровської обласної ради, обласної асоціації органів місцевого самоврядування та Управління культури, національностей та релігії ОДА має на меті поширити знання про культурну спадщину серед молоді, пробудити суспільний інтерес до живої культури та дослідити нематеріальну спадщину Дніпропетровщини.

 

💬 «Наша область – це історичний центр козацтва в Україні. Ми дуже пишаємося тим, що козацькі пісні Дніпропетровщини стали частиною світової культури і є головним чинником спадковості поколінь, консолідації суспільства на основі народних традицій. Сьогоднішній нелегкий час в Україні показав, що ми – мужня, смілива і патріотична нація, найсвідоміший народ у світі, який зберігає та примножує наступність і спадковість поколінь. Ми зобов’язані зберегти нашу культурну спадщину. І саме молодь має взяти цю естафету та нести її далі», – зазначив радник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський.

 

🧑‍💻 Конференцію провели у форматі єдиного патріотичного виховного часу. До трансляції доєдналось понад 350 учнів та студентів навчальних закладів, мистецьких та загальноосвітніх шкіл області, а також викладачі, науковці, методисти та творчі колективи.

 

🎶 Так, наприклад, представники Кам’янського  фахового музичного коледжу ім. Скорика ДОР підготували творчу презентацію про виховання патріотичної молоді в умовах цифровізації. А директорка Дніпровського художнього музею Тетяна Шапаренко розповіла про Петриківський оберіг.