Новини

Про традиції місцевого самоврядування Дніпропетровщини: в обласній раді провели екскурсію для молоді

DOR04715

Про традиції місцевого самоврядування Дніпропетровщини: в обласній раді провели екскурсію для молоді

Студенти університету Митної справи та фінансів факультету підприємницької діяльності відвідали Музей історії місцевого самоврядування Дніпропетровської області, що розташований у будівлі обласної ради.

Заввідділом ДНІМ ім. Яворницького Максим Кавун розповів молоді про історію розвитку інститутів місцевого самоврядування нашого регіону й показав унікальні експонати.

Про розвиток підприємництва у нашому регіоні студентам розказала експерт обласного центру компетенцій федерації роботодавців Валентина Петрова. Вона підкреслила, що юнаки й дівчата, опановуючи професії підприємницького напрямку, можуть впливати на розвиток країни та суспільства, долучаючись й до громадської діяльності, тощо.

Тож студенти спробували себе в ролі депутатів – завітали до сесійної зали. Молодь познайомилася з представниками депутатського корпусу, облради, які їм розповіли про свої повноваження та роботу виконавчого апарату.

«Щоразу молодь у захваті від наших екскурсій, адже можуть відчути на собі, як працюють депутати під час пленарних засідань, познайомитися з історією місцевого самоврядування рідного краю. Можливо, з кимось із цих студентів ми будемо співпрацювати у майбутньому», – розказала Лілія Гиренко – начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради.

Такі тематичні екскурсії для студентів та представників громад в обласній раді стали вже традиційними.