Новини

Дніпропетровська філармонія ім. Л.Б. Когана відзначила 85-річчя академічного симфонічного оркестру

IMG_20240513_124004_446

85 років — це не лише цифри, це історія життя цілого колективу однодумців, що присвятили життя музиці. Концерти, віртуозне виконання творів, вміння збирати аншлаги і викликати шквал аплодисментів говорять про високу професійність оркестру, нагадують про велич і глибину музичного мистецтва.

До свята оркестр-ювіляр виконав 9-ту симфонію Людвіга ван Бетховена, яка звучить зі сцени 200 років поспіль. Артисти отримали нагороди від Дніпропетровської обласної ради. Головному диригенту, художньому керівнику оркестру Айдару Торибаєву вручили відзнаку Дніпропетровської обласної ради – нагрудний знак „За розвиток духовності”.

Слова вітання від голови обласної ради їм передали заступниця начальника управління з питань культури та спорту – начальник відділу обласної ради Ірина Корчемаха та голова постійної комісії обласної ради з питань культури та духовності Наталія Лисенко.

«Музика у виконанні нашого оркестру об’єднує серця і думки, запускаємеханізм перезавантаження, є тим бальзамом, що лікує. Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії – це бренд, який слухають із задоволенням вже багато років, який виховав цілі покоління поціновувачів музики і продовжує роботи це попри всі складнощі воєнного часу», – сказала Ірина Корчемаха.

Артисти оркестру планують і надалі працювати, аби кожен звук їхньої музики був магічним покликанням до великого і прекрасного.