Новини

У Дніпропетровській обласній раді відзначили працівників обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

IMG_6024

Найкращі працівники регіонального представництва Червоного Хреста отримали грамоти Дніпропетровської обласної ради за допомогу постраждалим від російської агресії.

«З найперших днів повномасштабної війни обласна рада тісно співпрацює з організацією Червоного Хреста Дніпропетровщини. Це і забезпечення гуманітарною допомогою переселенців, навчання першій медичній допомозі поліцейських, освітян, бібліотекарів, працівників закладів культури. Наразі такі тренінги провели для понад 15 тисяч мешканців нашого регіону, що надзвичайно важливо в умовах збройного конфлікту», — зауважила начальниця управління з питань культури та спорту виконавчого апарату обласної ради Лілія Гиренко.

Захід став чудовою можливістю висловити подяку працівникам Червоного Хреста Дніпропетровщини за їхню самовіддану працю та внесок у допомогу людям, які цього потребують. А також — підкреслити важливість гуманітарної місії Товариства Червоного Хреста у сучасному світі, особливо під час повномасштабної війни в Україні.

«Наша організація працює на повну силу у всіх районах області, відкрито 12 гуманітарних пунктів, де ми допомагаємо переселенцям. За час повномасштабної війни нам вдалося надати допомогу понад 500 тисячам ВПО. Також працюють наші загони швидкого реагування, які виїжджають на «прильоти». Діють і мобільні медичні бригади, які обслуговують мешканців віддалених сіл, де складно отримати меддопомогу. Окрім цього, ми вже допомогли з ремонтом 12 лікарень, які пошкодило внаслідок російської агресії. Підтримуємо й місцевих мешканців, чиї оселі понівечило обстрілами, зокрема, нікопольців. Нині ми запускаємо новий проєкт — мобільні інклюзивні бригади для реабілітації наших ветеранів вдома», — поділилася голова Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко.

Насамкінець представники обласної організації Товариства Червоного Хреста України долучилися до екскурсії музеєм місцевого самоврядування.