Новини

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук взяв участь у виїзному засіданні правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «УАРОР» у Хмельницькому.  

IMG_20240626_160840_145

 

Реформа профільної середньої освіти – одне з головних питань, які обговорювали разом з представниками комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, заступником міністра освіти і науки України Андрієм Сташківим, народними депутатами, головою Хмельницької ОВА, головами обласних, районних рад з різних регіонів України.

 

У 2023 році Міністерство освіти і науки України оголосило про відновлення реформи Нової української школи, яка загальмувала через війну. Планується, що з 2027 року українські школи перейдуть на 12-річну систему освіти і вирішаться багато інших питань з реформування середньої освіти.

 

Серед завдань реформи – затвердження сучасної освітньої мережі.

 

«Це складний процес, який потребує залучення громад, які б надавали свої пропозиції, враховуючи особливості та спроможність своїх територій, а також – всі ризики воєнного часу. І ключова роль тут саме у представників органів місцевого самоврядування, адже вони як ніхто знають потреби своїх міст, селищ та сіл. Попереду у нас непростий шлях. Разом маємо створити сучасну мережу закладів освіти, аби наша молодь була конкурентоспроможною та могла відбудовувати Україну», – зауважив Микола Лукашук.