Новини

Дитину з «Охматдиту» доглядають у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я

DOR05164

Однорічна Афіна перебувала у київському «Охматдиті» на відновленні після операції. Зараз про неї піклуються у нашій «Космічці».

В день, коли російська ракета влучила у лікарню, батьки з дівчинкою повинні були піти на огляд до медзакладу. Дивом сталося так, що цей візит перенесли на наступний день.

«Трусилися руки дуже сильно. Увесь день у мене була паніка. Написала нашому лікарю, він відповів дуже коротко, що їхати нікуди більше», – розповіла мама дівчинки Тамара Грицуля.

Після російської атаки одразу постало питання, що робити і куди їхати. Афіна перенесла тяжку операцію і потребувала специфічного й кваліфікованого догляду.

І цей догляд змогли забезпечити у саме у Дніпрі, у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я.

«У нас є все, що потрібно для дітей з трансплантацією органів. Для лікарні було закуплено спеціальне обладнання. Це не єдина дитина, яка наразі у нас спостерігається після трансплантації. У нас є й дитинка зі Львова з трансплантованою ниркою. Також була трансплантація нирки і у нашій лікарні. Всі необхідні навички для цього ми маємо», – розповів Сергій Єгоров – завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Регіонального медичного центру родинного здоров’я.

Сьогодні Дніпропетровщина стала для багатьох українців медичним хабом. До наших лікарень звертаються пацієнти з чотирьох сусідніх областей.