Новини

На Дніпропетровщині запустили четверту нитку магістрального водогону «Інгулець-Південне»

IMG_20240813_115042_479

 

Завдяки зусиллям Президента України та Уряду вдалося реалізувати цей унікальний проєкт, який не має аналогів за всі роки незалежності.

 

Вже через 10 днів після запуску перші домівки отримають воду. Для цього потрібно наповнити два канали: Широківський зрошувальний (10 км) та Дніпро-Кривий Ріг (15 км).

 

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

Після російського теракту на Каховській ГЕС дно каналу Дніпро-Кривий Ріг пересохло і потріскалося, чого раніше не спостерігалося. Через це знадобиться певний час, поки вода вбереться в пересохлу землю, і лише після цього канал зможе наповнитися.

 

«Окрема подяка спеціалістам Кривбаспромводопостачання та Кривбасводоканалу за їхню неоціненну допомогу у пусконалагоджувальних роботах. Дякую Президенту України та Уряду за наполегливість і підтримку у вирішенні цієї критично важливої для регіону проблеми!» – сказав Микола Лукашук.

 

Разом чотири трубопроводи перекачуватимуть 400 тис кубічних метрів води на добу з Інгульця до Південного водосховища. Це забезпечить місцевих мешканців безперебійним централізованим водопостачанням.