Новини

Найактивніші громади Дніпропетровщини отримали нагороди!

IMG_4690

У Дніпрі відбулося нагородження тих територіальних громад області, які найактивніше брали участь у культурологічних та творчих проєктах протягом останнього року.

Ініціаторами й організаторами таких проєктів було управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради та Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості.

«Зараз під час війни дуже важливо не забувати про наші культурні традиції, нашу ідентичність. Те, що робить нас українцями і що сьогодні наші захисники боронять на фронті», – зазначила депутатка Дніпропетровської обласної ради Наталія Лисенко.

Учасники говорили про важливість збереження нашої культурної спадщини, неоціненний величезний внесок кожної з громад у збереження традицій, обрядів, ремесел та їх носіїв.

«Я рада сьогодні бачити представників наших тергромад. Тих, хто зберігає культуру і традиції, знаходить в собі сили творити, відновлювати, робити все, щоб про Дніпропетровщину і нашу спадщину чули далеко за межами регіону. У наш складний час кожній громаді важливо відчувати зворотній зв’язок, розуміти, що їх праця потрібна. Нікополь, Покров, Раївка, Межова… Для багатьох громад такі зустрічі як ковток свіжого повітря. Саме вони надихають і додають сил», – говорить начальниця управління з питань культури та спорту обласної ради Лілія Гиренко.

Найкращі громади отримали цінні подарунки, вітальні листи від голови Дніпропетровської обласної ради, подарунки від Почесного консульства Республіки Австрія, представників відповідального бізнесу та обласного методичного центру клубної роботи та народної творчості.