Новини

До Дніпра прибули представники Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

DOR08369

Мета візиту – отримати розуміння поточної політичної і соціально-економічної ситуації на Дніпропетровщині для визначення напрямів можливої співпраці заради підтримки стабільності та розвитку регіону.

Під час зустрічі з заступником голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату Андрієм Соколовим обговорили безпекову ситуацію в області, стан економіки, потреби медичних, освітніх закладів та переселенців. Зокрема, піднімалися питання міжнародного співробітництва, залучення інвестицій, відновлення інфраструктури регіону після закінчення війни. В рамках зустрічі – відвідали Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького, де ознайомилися з історією регіону та Музеєм сучасної російсько-української війни.

“КМЄС в Україні була створена у 2014 році задля підтримки реформування правоохоронних органів й установ системи верховенства права. Для цього надає стратегічні консультації та практичну підтримку конкретним заходам, необхідним для проведення реформ, відповідно до стандартів ЄС і міжнародних принципів належного врядування та прав людини. Для нас надзвичайно важлива така допомога у досягненні сталої реформи сектору цивільної безпеки, якому довіряють громадяни”, – сказав Андрій Соколов.

В цілому місія працює за чотирма пріоритетами, за допомогою яких розбудовує спроможності реагувати на виклики воєнного часу та потреби, пов’язані з повоєнним періодом. Зокрема, це надання консультацій щодо реформ у секторі цивільної безпеки, пов’язаних зі вступом до ЄС; стабілізація ситуації на деокупованих територіях; посилення спроможностей українських державних органів у розслідуванні воєнних злочинів.