Новини

Відзнаками голови обласної ради нагородили Українських миротворців.

IMG_3575

 

В Дніпрі відзначають 25 річницю участі України у миротворчих операціях під егідою ООН.

Нагородження ветеранів та учасників миротворчих операцій відбувалося в Дніпропетровській облдержадміністрації. Від імені голови обласної ради Гліба Пригунова з нагоди 25-річчя участі України в миротворчих операціях ООН заступник голови облради Володимир Тюрін вручив почесні відзнаки, грамоти  та пам’ятні годинники членам Дніпропетровської організації ветеранів-учасників миротворчих операцій «Блакитні шоломи».

IMG_3517 (1)

«Ви проявили приклад мужності, бойового братерства! Сьогодні ви разом, підтримуєте один одного і це варте поваги та подяк! Бажаю вам здоров’я і всього найкращого! Дякуємо вам!» — привітав присутніх Володимир Тюрін.

Загалом Українські військові виконували 21 операцію під егідою ООН, в тому числі три  операції виконуються і зараз.  Дніпропетровщина, за словами миротворців, стала початком миротворчого руху України, саме тут був сформований перший миротворчий батальйон в незалежній Україні.

Також  військові та представники влади поклали квіти до пам’ятного знаку військовослужбовцям першого українського миротворчого батальйону.

IMG_3465

«Неможливо переоцінити ту роль, яку відіграють миротворці в спільній справі  — стабілізації ситуації  в тих країнах, де неспокійно. Миротворці захищають і допомагають людям, ризикуючи власним життям.  Миротворці допомагають будувати мир і за це весь світ їм дуже вдячний» — зазначив голова обласної ради, Гліб Пригунов.