Новини

Гліб Пригунов: «Підготовка до «Петриківського дивоцвіту» розпочалася!».

IMG_2422 - копия

«Петриківський дивоцвіт» 2018 буде проходити 15 вересня і, як завжди, у  смт Петриківка. За останні роки «Петриківський дивоцвіт» став одним з наймасштабніших заходів області. Минулий, ювілейний, фестиваль зібрав понад 30 тисяч гостей. Був встановлений рекорд України —  виготовлений найдовший рушник – 50 м 46 см.! 185 майстрів  з 23 районів та 13 міст  області  протягом семи годин розписували рушник.

Вже майже за півтора місяці на Дніпропетровщину знову чекає свято творчості , національних традицій та цікавого дозвілля.

Виставкові галявини, мистецькі платформи,  майданчики спортивних ігор та козацьких забав, тематичні фото-зони.

Протягом дня тут відбудеться безліч майстер-класів та конкурсів .

Дитяча розважальна зона «Діти мандрують по Європі», рухливі та інтелектуальні ігри на свіжому повітрі. Кожен зможе посмакувати гостинцями та ласощами на фуд-корті й насолодитися виступами найпопулярніших зірок сучасного шоу-бізнесу.

Як зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов:

«Головна цінність в тому, що ми відійшли від формату банального ярмарку та створили дійсно масштабний етно-фестиваль. Його філософія – це поєднання традицій і сучасності, розвиток національних мистецтв та захист надбань українського народу. І все це у яскравій і веселій формі, де кожен зможе поринути у насичену атмосферу національного свята!».

Фестиваль «Петриківський Дивоцвіт» сприяє розвитку українського аматорського мистецтва, збереженню і популяризації нематеріальної культурної спадщини Дніпропетровщини (Петриківський розпис, Козацькі пісні), підтримці майстрів народних промислів, пошуку  обдарованих і талановитих представників народних мистецтв регіону, встановленню дружніх творчих відносин між містами, селами, районами, громадами, національними общинами Дніпропетровщини та представниками творчих делегацій з країн ЄС.

Прямо зараз стартував прийом заявок на участь у фестивалі “Петриківський Дивоцвіт». Усім бажаючим представити свої таланти і надбання громади необхідно надіслати заявку визначеного зразка (див. нижче) на електронну адресу: divocvit2018@gmail.com.

Заявки приймаються до 1 вересня 2018 року!

 

Форма заявки