Новини

Дякуємо соціально-відповідальному бізнесу

559F36BD-EBA1-4FEE-A3F0-BB5C7BD17747

На початку цього тижня у Дніпропетровській області сталося нещастя. Четверо дорослих та 6 дітей залишились без даху над головою через пожежу.

06.07.2020 о 8-мій годині ранку у селі Старолозоватка Синельниківського району загорілася хата родини Верташ. На щастя, ніхто не постраждав. Втім, коли пожежники впоралися з вогнем, стало ясно, що багатодітна родина залишилась без житла. Найгіршим було те, що у будинку повністю згорів дах. 

«Вціліли стіни, деякі меблі. Із цим можна жити, пофарбувати, прибратися. Але даху зовсім не стало. Відновити його коштує дорого, у нашої родини немає стільки коштів», — розповідає Наталія Верташ.

Прохання про допомогу родині майже одразу розлетілося мережею Інтернет. Спочатку родині допомагали односельці та рідні: прибрати на місці пожежі та прихистити на ніч. 

Керівництво місцевої громади виділило з бюджету ОТГ 8 тисяч гривень. Втім, цих коштів не достатньо, аби збудувати новий дах, закупити матеріали та найняти людей. 

«Ми звернулися до соціально-відповідального бізнесу нашого регіону. Підприємці відгукнулися одразу, за що я дякую від імені депутатського корпусу та жителів області. Буквально через день тут почалися відновлювальні роботи», — розповів керівник Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.

Наразі вже замінене перекриття. Закуплені близько 7 кубів деревини, оздоблюючі матеріали, утеплення – близько 180 квадратних метрів. Наразі над будинком натягують плівку, аби уберегти житло від можливого дощу. Повністю новий утеплений дах родина матиме вже через 3 дні.

«Ми не очікували, що нам так швидко допоможуть з ремонтом даху. Про таке можна було тільки мріяти, це дивовижно. Велика подяка голові облради та підприємцям за своєчасну реакцію і швидкість виконання ремонтних робіт у нашому будинку!» — Наталія Верташ.