Новини

Медсестринство. Саме ця професія стає все більш затребуваною

7B7F7F7D-19A8-464E-8D4B-1374FD8CA5A4

Триває вступ до медичних коледжів області.
За даними Дніпропетровського обласного центру зайнятості медична сестра відноситься до професій, за якими кількість вакансій є найбільшою. У січні-травні 2020р. — 423 особи.
У Дніпропетровській області медсестер готують у 5 коледжах, всі вони підпорядковуються обласній раді. Ця спеціальність отримує найбільші обсяги державного замовлення. І саме Дніпровський базовий медичний коледж має найбільший контингент спеціальності «медсестринство» серед всіх медичних коледжів України.
Загальне замовлення на 2020 рік для «Дніпровського базового медичного коледжу» Дніпропетровської обласної ради» — 240 осіб.
«Кам’янському медичному коледжу» держава замовила 62 медсестри. Тут підготовку бакалаврів медсестринства забезпечують: 3 доктори наук, 20 кандидатів наук, Заслужений лікар України, лауреат Державної премії України.
«Криворізький медичний коледж» готуватиме 140 медичних сестер у цьому році.
Регіональне замовлення на підготовку фахового молодшого бакалавра за спеціальністю «медсестринство» у «Нікопольському медичному коледжі» на 2020р. складає 86 осіб.
Сьогодні у світі більша частина працівників охорони здоров‘я – це саме медичні сестри. Україна підтримала резолюцію ВООЗ про оголошення 2020-го Міжнародним роком медсестринства.