Новини

На Дніпропетровщині стартує мисливський сезон: терміни, штрафи та умови полювання

Original-2

З 7 серпня в регіоні розгорнуть сезон полювання на пернату дичину. З 2 жовтня — на фазана і зайця, а в листопаді — на кабана та косулю. В цей період полювання дозволене у середу, четвер, суботу та неділю.

«Майже 90% територій нашої області закріплені за користувачами мисливських угідь. Це приблизно 2.5 млн гектарів території. Обласна влада вдало налагодила спільну роботу із мисливцями, контролюючими органами й представниками Держекоінспекції, спрямовану на охорону й відтворення тваринного світу на території області. Наголошую, мисливці та рибалки не просто полюють та виловлюють, вони відтворюють фауну Дніпропетровщини — регулярно зариблюють водойми, випускають фазанів, кабанів, куріпок; проводять системну роботу по боротьбі з браконьєрами», — зазначив начальник управління облради з питань екології та природних ресурсів Антон Кумановський.

Original-1

Охорону мисливського фонду, контроль за дотриманням мисливцями правил полювання, норм добування та техніки безпеки впродовж сезону полювання в області забезпечуватимуть рейдові бригади. До їхнього складу увійдуть представники державної лісової охорони, правоохоронних органів та єгерської служби користувачів мисливських угідь.

«Головна мета для нас — попередити факти браконьєрства, інформувати про затверджені межі, де можна полювати, а де заборонено. Нагадаю, що під час полювання мисливець повинен мати при собі посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, відстрільну картку, дозвіл на право носіння та зберігання вогнепальної зброї. Якщо людина має мисливського собаку — відповідний паспорт на тварину», — додав секретар постійної комісії обласної ради з питань використання природних ресурсів Сергій Кононенко.

Original-3

Полювання на відтворюючих ділянках, на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей, у темний період доби заборонено.

«Штрафні санкції за незаконне полювання піднялися і сподіваємося, що браконьєрство взагалі зникне. Наприклад, штрафи за незаконне видобування того ж зайця – 8 тисяч гривень, дикого кабана – 40 тисяч гривень, косулі – 32 тисячі гривень», — нагадав голова президії ради Дніпропетровської обласної організації УТМР Василь Тибан.

Original-4