Новини

Незабаром у Дніпрі відкриється почесне консульство Румунії.

!IMG_1778

Про це розповів посол Румунії Крістіан-Леон Цуркану. Наразі залишилось отримати відповідь від МЗС. Голова обласної ради Гліб Пригунов наголосив на готовності підтримати та усіляко сприяти відкриттю установи. Румунія тісно контактує із навчальними установами України: обмін студентами, проведення конференцій та інше. Наступного року у планах провести масштабне зібрання для молоді на тему Східного партнерства.

Що стосується економічних відносин між країнами, тенденція тішить. За минулий рік торговельний оборот Дніпропетровської області і Румунії склав майже 240 млн. дол. Це на 30% більше ніж 2016 року. А обсяг румунських інвестицій вкладених у вітчизняну економіку становили 21,7 млн. дол.

Посол європейської країни зазначив, що в Румунії у бізнесменів досі існують деякі стереотипи, які заважають їм розглядати Дніпропетровську область, як майданчик для інвест-проектів. Зокрема через наближеність до лінії бойових дій. Саме тому, сторони обговорили проведення інформаційної кампанії та процес налагодження контакту.

Румунія не так давно вступила до ЄС, лише 2007 року. Україна зараз проходить схожий період, тому в країн є багато точок дотику для обміном досвідом, — підкреслив Гліб Пригунов.