Новини

Обласна рада розподілила кошти, підтримала автокефалію церкви, передала стоматологічні поліклініки місту.

IMG_9091

Перевиконання бюджету Дніпропетровщини на 22,5% дозволило: спрямувати додаткові кошти на інвестиційні проекти в області — 581 020 000 грн. 

Капітальний ремонт доріг у населених пунктах області – 79 337 000 грн, у тому числі коригування проектної документації на автомобільні дороги державного значення (Південний обхід ІІ черга м. Дніпро) – 1 200 000 грн.

У сфері охорони здоров’я: спрямували 20 000 000 грн. на перезарядку радіологічного обладнання в онкологічному диспансері, збільшено видатки на капітальний ремонт ліфта, автоматичної пожежної сигналізації нового хірургічного корпусу “Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова”, на реконструкцію будівлі поліклініки під хірургічне відділення лікарні ім. Руднєва – 65 700 грн.

 Більше 500 тисяч гривень спрямували на медикаменти та харчування під час реабілітації ветеранів та учасників АТО в «Солоному лимані».

Ще 10 000 000 — на оплату послуг автобази швидкої допомоги в області.

На утримання та проведення ремонтних робіт театру ім. Т.Г. Шевченка – 695 000 грн та на ремонт фасаду будівлі Дніпропетровського художнього музею — 471 000 грн .

На проведення спортивних заходів та на капітальний ремонт приміщень школи вищої спортивної майстерності -1 500 000 грн.

Також бюджет враховує і допомогу громадам області : на будівництво житлового будинку в сел. Слобожанське виділили 29 900 млн грн.

Разом з тим депутати підтримали звернення до Верховної Ради про те, аби громади отримували не менше 10% рентної плати за користування надрами, адже зараз ці кошти надходять тільки до державного та обласного бюджету.

Як зазначив голова облради Гліб Пригунов: «Ми визначили головні фінансові спрямування на другу половину року. Це медицина, освіта, культура та одне із пріоритетних завдань – ремонт доріг в області».

Депутати обласної ради також проголосували за передачу 7 стомат поліклінік у керування місту Дніпру.

 «Враховуючи велику напруженість в суспільстві з цього приводу, передача стоматологічних поліклінік відбулася після підтвердження з боку керівництва міста Дніпро, що заклади і надалі будуть працювати, їх оптимізація відбудеться цивілізовано з урахуванням інтересів всіх працюючих», — зазначив голова обласної ради.

Гліб Пригунов зачитав звернення депутатів щодо підтримки ініціативи президента про надання автокефалії українській церкві. Воно підписане керівниками фракцій демократичної коаліції, що складає більшість в обласній раді.

«І це питання не тільки релігії, а й геополітики! Ми маємо довести своє право на помісну автокефальну церкву! На церкву, вільну від впливу агресора, на церкву, що відстоює інтереси своїх вірян», — прокоментував Гліб Пригунов.

На додачу до усіх інших рішень депутати облради продовжили програму, завдяки якій знов всі бажаючі зможуть безкоштовно відвідувати музей АТО.