Новини

У Дніпрі відкрили Почесне консульство Казахстану

!_MG_5527

Сьогодні відбулося урочисте відкриття консульства Республіки Казахстан у Дніпрі. На заході були присутні перший заступник голови обласної ради Геннадій Гуфман, Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калетаєв, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, заступник Міністра закордонних справ України Євген Єнін та Почесний консул Республіки Казахстан у Дніпрі Інна Медяник. Під час урочистостей сторони наголосили на тому, що відносини України та Казахстану завжди були дружніми і мають не лише залишатися такими ж в майбутньому, але й розвиватися.

«Відкриття Почесного консульства Республіки Казахстан – важливий внесок в розвиток торгово-економічних і гуманітарних відносин між нашими країнами. А консул має стати провідником цих процесів. Це свідчить про відкритість і повну готовність нашого міста та всієї області до продуктивного партнерства, до нових можливостей. Україні і Казахстану є чим поділитися один з одним. Почесне консульство має об’єднати наші інтереси і сприяти поліпшенню інвестиційного клімату», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Геннадій Гуфман.

Почесний консул Республіки Казахстан у Дніпрі Інна Медяник розповіла: консульство не лише допомагатиме громадянам Казахстану, які мешкають в нашому місті, у вирішенні різних питань, але і має на меті реалізацію освітніх програм та ініціатив для представників бізнесу.

«Найближчим часом ми плануємо провести економічний форум для представників бізнесу, завдяки якому можна буде ознайомити інвесторів з економічним потенціалом Дніпропетровщини. Хочеться привітати сьогодні і наших гостей з Казахстану, і посадовців Дніпропетровщини з відкриттям консульства. Вірю, що разом ми зможемо втілити у життя чимало цікавих та корисних проєктів», – зазначила Інна Медяник.

Про відкриття консульства у Дніпрі позитивно відгукнулися і столичні урядники. Так голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина розповіла, що установа має вивести на новий рівень процес залучення студентів з Казахстану до навчання в Україні.

«Залучення іноземних студентів — це і потужні вливання в економіку України, і розвиток геополітичної співпраці, що для нас є дуже важливою темою, і обмін культурними цінностями. Усі розвинені країни світу докладають максимум зусиль, аби іноземна молодь їхала до них на навчання. Це ті інвестиції, які потом можна буде використовувати задля розвитку та вдосконалення наших закладів освіти», – сказала голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

Консульство Республіки Казахстан, яке відкрили у Дніпрі, — вже четверте в Україні. Його посадовці назвали містком, котрий поможе налагодити потужну взаємодію Казахстану та України. Серед пріоритетних питань – міжрегіональні контакти, культурні обміни, розробка освітніх програм для максимального розвитку наукового

!_MG_5389 — копия !_MG_5404 !_MG_5490 — копия !_MG_5492 !_MG_5494 !_MG_5510 !_MG_5512 !_MG_5527 !_MG_5545 потенціалу.