Новини

Який об’єкт побудували у Дніпрі за 223 000 000 гривень?

1_hirurgiya

Саме така сума коштів пішла на будівництво сучасного шестиповерхового хірургічного корпусу Центру матері та дитини імені Руднєва. З обласного бюджету було виділено 209 500 000 гривень. На сьогодні це єдиний в області медзаклад, де надають допомогу новонародженим, які потребують інтенсивної терапії. Завдяки реформі децентралізації, цей масштабний проект вдалось реалізувати за два роки.

Дитяча лікарня з унікальними можливостями є повністю «електронною». Всі історії хвороб, дані обстежень, переміщення пацієнта фіксуються на комп’ютері. Сучасне хірургічне і діагностичне обладнання дозволяє швидко поставити діагноз. Зручні меблі, комфортні кімнати, нова техніка та навіть басейн, для реабілітації малюків з пологовими травмами, ДЦП, а також після операцій.

В таких умовах, малеча буде одужувати набагато швидше, переконаний голова облради Гліб Пригунов: «Цей об’єкт став значущим кроком вперед для медичної галузі нашої області. У новому хірургічному корпусі створені усі умови для найточнішої діагностики, проведення операцій за новітніми стандартами, а яскравий дизайн зсередини і безумовний комфорт сприяють якнайшвидшому одужанню. Наша мета – надавати професійну медичну допомогу тут в області та звести до нуля потребу їхати на лікування до Києва чи інших міст».

Також дитяча лікарня області тепер має власну кардіохірургію. Серед нових напрямків ортопедія і травматологія. Операційна оснащена мікроскопом, який дозволяє проводити мікрохірургічні операції. Загальна сума утримання лікарні Руднєва складає 96,5 млн грн.

І звичайно головне, що створює комфортну атмосферу в лікарні – це робота справжніх фахівців та турботливого медичного персоналу під чуйним керівництвом головного лікаря Ігоря Македонського.