Новини

Аеропорт,  дороги, комплекс «Метеор», екопарк та багато іншого — депутати  обласної ради проголосували за нову стратегію розвитку Дніпропетровщини до 2027 року!

429FE007-3DCF-4598-A3EE-F5917DDB1A9D

 Головні напрямки:

— розвиток інфраструктури;

— залучення інвестицій;

— захист екології;

— зміцнення людського ресурсу.

За планом на 2021 — 2023 роки – 88 проектів за цими напрямками. Фінансування – 64,6 млрд. Ці кошти передбачається залучити з різних джерел, у тому числі державного, обласного та місцевих бюджетів.

Щодо тем конкретних проектів. 

✅Напрямок розвитку інфраструктури налічує 30 конкретних проектів: 

— реконструкція 800 км вулиць, 200 км доріг Т-типу, 100 км доріг О та С-типу;

— будівництво міжнародного аеропорту у Дніпрі;

— заміна 500 км водопроводів;

— реконструкції та капітальні ремонти дитячих садків, шкіл, ЦНАПів, закладів соцзахисту  та ресурсних кімнат.

✅За напрямком залучення інвестицій:  будівництво індустріальних парків, простору для оптової торгівлі, створення бізнес-інкубаторів, будівництво автодрому, розважального комплексу тощо.

✅За напрямком  екології: розчищення малих річок, захист від підтоплення, утилізація твердого ракетного палива, будівництво екопарку, енергозбереження, охорона лісів.

✅Розвиток людського потенціалу: реалізація проекту «Дуальна освіта в дії», сприяння створенню малих підприємств, ремонти 70 закладів культури щорічно, створення центрів фізичного здоров’я, реконструкція комплексу «Метеор», створення молодіжних центрів та ін.

«Розвиток потребує чіткого плану та дисципліни у його реалізації. Це важливий документ, до якого потрібно уважно ставитися. І сьогодні було його жваве обговорення. Тому сьогодні ми проголосували документ із формулюванням – взяти за основу.  Депутати будуть продовжувати вносити свої пропозиції», — голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник.