Новини

Гліб Пригунов: сільські райони як інвестиційно привабливі території – це можливо!

dsc00879

За умови створення об’єднаних територіальних громад в рамках децентралізації з’являється реальна можливість формування вигідних ринкових умов, які здатні зацікавити інвесторів. Громади на місцях отримали повноваження самостійно розпоряджатися власними бюджетами, що стимулює їх заробляти гроші саме для своєї громади. Зацікавленість та ініціатива жителів сільських районів є позитивним результатом успішної реалізації децентралізаційного процесу в Україні.

«Завдання влади – навчити місцеві громади розглядати розвиток своїх територій як бізнес проекти. За наявності привабливих бізнес планів обов’язково з’являться інвестори. Ми провели і постійно проводимо низку семінарів для посадових осіб органів місцевого самоврядування, сільських і селищних голів «, — Гліб Пригунов, голова Дніпропетровської обласної ради.

У місті Зеленодольськ 10 листопада 2016 Апостолівського району відбувся семінар на тему: „Підтримка малого та середнього бізнесу через створення інвестиційно привабливих умов та нових ринків”.

Представниками Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства була підготовлена та представлена презентація „Чотири кроки громади на шляху створення інвестиційно привабливих територій”. У презентації представлено ключові кроки, за допомогою яких громада може залучати інвестиції у найбільш пріоритетні сфери. Ключовим кроком у залученні інвестицій у громаду визначено, перш за все, пошук місцевого інвестора, формування власних інвестиційних територій та їх активна промоція.

За словами голови Апостолівської районної ради Віктора Мудрого, розвиток територій в умовах децентралізації є пріоритетним завданням самої громади. Через забезпечення сприятливих умов для власних підприємців, створення інвестиційно привабливих територій та умілого використання наявних ресурсів громада зможе не тільки збільшити надходження до місцевих бюджетів, а й створити нові робочі місця, розвивати власну інфраструктуру.

„Місто Зеленодольськ активно розвиває власну інфраструктуру та розглядає питання щодо реалізації проектів у зазначеному напрямку. Зокрема, планується реалізувати проект з будівництва логістичного центру зі зберігання та оптової торгівлі сільськогосподарської продукції. Даний проект буде реалізовуватись у співпраці із Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством”, — зазначив Андрій Савченко, міський голова Зеленодольська.

dsc00828