Новини

Майстер-класи, театралізовані екскурсії: у Дніпропетровському історичному музеї провели акцію «Ніч музеїв».

msg-518201556-102410

Цьогоріч традиційний захід «Ніч музеїв» у Дніпропетровському національному історичному музеї імені Д. Яворницького пройшов під гаслом «Дніпро. Стійкість і єднання».

Театралізована екскурсія відбулася за участі історичних реконструкторів, які втілили образи градоначальника Андрія Фабра, одного з перших керівників музею Дмитра Яворницького і не тільки. Відвідувачі почули історію становлення музею від 1849-го до 1970-х років та відвідали виставку археологічних знахідок придніпровського степу, де мешкали ще кочові племена.

Особливої атмосфери виставці додавали працівники музею, які одяглися у костюми половців, хазарів.

Музейники розказали й про новітню історію Дніпропетровщини, зокрема, про політичні репресії влади СРСР. А також – про культуру Давнього Риму.

Бажаючі мали можливість пройти віртуальним туром по Меморіальному музею-садибі В.І. Немировича-Данченка та М.О. Корфа, що на Донеччині. На жаль, російські агресори нанесли цьому музею катастрофічні пошкодження.

Біля будівлі історичного музею робили патріотичний аквагрим, хенд-мейд, проводили майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та вибійки, продавали сувеніри. Безкоштовно можна було відвідати й експозицію, присвячену російсько-українській війні.